Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hakeem Araba lämnar Öis

Han sköt klubben kvar i superettan – men nu lämnar Hakeem Araba Örgryte. – Jag hade bestämt mig för att lämna innan sista matchen, säger han.

Engelsmannen med en av svensk elitfotbolls mest muskulösa kroppar kom till Göteborg och Öisgården i somras, efter en tid i Danmark. Han gjorde två mål under hösten, båda viktiga. 

Dels kvitterade han till 1-1 på straff i derbyt mot Gais, dels nickade han bollen på en Mjällby-försvarare, vilket betydde att Öis får spela superettan även 2018. 

Nu meddelar Araba via sin Instagram att det inte blir någon förlängning av det avtal som gick ut efter säsongen. 

"Jag är glad att berätta att jag kommer gå vidare från den här klubben", skriver han.

LÄS OCKSÅ: Matchhjältarna: "Kommer aldrig glömma den här matchen"

Under hösten har 27-åringen varit i stort sett ordinare och spelat 14 matcher i serien. Det blir inte fler för Rödblått. 

"Se till att alla kommer ihåg mig"

Beslutet att lämna Öis tog Hakeem Araba tillsammans med sin familj, och det var ett beslut som redan var taget innan den avgörande kvalmatchen mot Mjällby där han räddade Öis kvar i superettan. 

– Jag funderade på vad jag ville göra sen och pratade med min familj och kom fram till det här. Jag tror att det här är bäst för mig, säger han och fortsätter:

– Jag hade bestämt mig innan sista matchen, då hade jag pratat med familjen och bestämt mig. Men jag vill alltid göra mitt bästa och se till att alla kommer ihåg mig, vilket de kommer göra nu. 

 

Var han kommer spela nästa säsong är inte klart, men kanske får den svenska publiken se honom även då.

– Jag pratar med några klubbar, både i och utanför Sverige, men inget är bestämt. Det beror på vad jag tror är bäst för mig, säger Hakeem Araba.