Hakeem Araba.
Hakeem Araba. Bild: MATHIAS BERGELD

Hakeem Araba klar för Qviding

Qviding har presenterat en profilerad värvning. Den tidigare Öis-spelaren Hakeem Araba är klar för klubben.
– Det här är en väldigt bra affär för Qviding, säger huvudtränaren Henrik Fridolvsson.

ANNONS
|

Engelsmannen gjorde två mål i Öis 2017. Ett i derbyt mot Gais och ett i kvalet till superettan mot Mjällby. Nu har Hakeem Araba skrivit på för Qviding.

– Det här är en väldigt bra affär för Qviding, säger huvudtränaren Henrik Fridolvsson.

– Hakeem ser en möjlighet att hjälpa en förening som behöver hans expertis men också ser han det som en möjlighet att komma i bra matchform.

Araba kommer senast från cypriotiska Akritas Chlorakas och har inte spelat på felra månader med tanke på att corona gjort det omöjligt på Cypern.

Hur hamnade han hos er?

– Han hamnade hos oss via mitt kontaktnät med agenter.

ANNONS

Vem tog kontakten?

– Agenten kontaktade mig i ett första skede och berättade att Hakeem var tillgänglig.

Tränaren fortsätter:

– Jag minns honom i synnerhet från hans tid i Falkenberg (2016) i allsvenskan då jag var väldigt imponerad av honom. Det var det som först kom upp på näthinnan hos mig.

Fridolvsson hoppas att Araba ska bidra med en ny dimension till anfallsspelet i laget som ligger på en trettondeplats i division 1 södra.

Kontraktet är skrivit året ut och förhoppningsvis är den store anfallaren spelklar till nästa bortamatch mot Assyriska Turabin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS