Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Haglund sparkas av Elfsborg

Han har varit på väg bort länge. Nu bekräftar Elfsborg att tränaren Magnus Haglund får sparken med omedelbar verkan. 0-6-förlusten mot Malmö på måndagen blev droppen som fick bägaren att rinna över.

Ett håglöst och virrigt Elfsborg hade inget att sätta emot serieledande Malmö på måndagen. Anton Tinnerholm sprang åttor runt boråsarnas försvar och gjorde två mål i Malmös seger. Det blev Magnus Haglund sista match som tränare för Elfsborg den här sejouren. På sin hemsida meddelar klubben att parterna går isär i ett läge där Elfsborg tappat fart rejält och ligger tia i tabellen. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Assistenterna tar över

De assisterande tränarna Nemanja Miljanovic och Jan Mian kommer leda laget resten av säsongen. Samtidigt pågår arbetet med att sätta ihop ett nytt tränarteam. 

– Jag har fått vara en del av IF Elfsborg under sammanlagt nära 11 år. Jag har verkligen älskat att träna IF Elfsborg och jag har gett allt för föreningen under dessa år. Men jag har nu kommit till en punkt där jag känner att det är bäst att någon annan tar över, säger Magnus Haglund till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ:Ersättarens strategi: "Vi vill gärna spela de unga"

"Vill tacka Magnus"

Haglund har en lång bakgrund i föreningen, vilket också gäller ordförande Bosse Johansson. Även han lämnar klubben efter den här säsongen. Johansson kommenterade beslutet att låta Haglund gå för klubbens hemsida:

– Vi vill tacka Magnus för det gedigna arbete han lagt ner i föreningen och allt det som han har bidragit med genom åren. Vi vill samtidigt önska honom lycka till i hans fortsatta tränarkarriär.