Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Haglund laddar för derby

I Borås rustas det för fotbollfest. – Det här är vårt derby, allt höjs en extra dimension, säger tränaren Magnus Haglund inför det laddades mötet.

Vid lunchtid på söndagen hade cirka 11 000 biljetter sålts till det klassiska mötet mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg.

Eftersom åtskilliga i hemmapubliken brukar köpa biljett på matchdagen talar mycket för att fjolårets derbysiffra på 13 300 ryker.

På plan väntar två lag som hittills i år blandat och gett, två lag som inte levt upp till de förhoppningar fansen hade inför säsongen.

"Inledde knackigt"

– Vi inledde knackigt, men har de tio senaste omgångarna (av 18) förbättrat vårt spel undan för undan. Det är egentligen bara i hemmamatchen mot Sirius som jag tycker att vi spelat riktigt dåligt, säger Magnus Haglund, tränare i Elfsborg.

Haglunds gäng spelar offensivt och var fram till Malmös målkalas mot Kalmar i fredags (6-0) det lag i allsvenskan som gjort flest mål.

Å andra sidan har det samtidigt runnit till rätt bra bakåt hos knallarna – bara fyra lag i serien har släppt in fler mål än Elfsborg.

"Kan ha kostat"

På frågan om det är priset man får betala för ett allt för offensivt spel, svarar Magnus Haglund:

– Det är klart att det kan ha kostat en och annan poäng, men det är inget avgörande för helheten. Vi ska fortsätta vårt offensiva, attackerande spel – men samtidigt förbättra och effektivisera vårt försvarsspel. Det är bland annat det som jag tycker har blivit bättre efterhand.

Sett till tabellen är det två jämnstarka lag som möts i derbyt på Borås arena på måndagskvällen.

Elfsborg ligger åtta, Blåvitt nia. Bara en poäng skiljer. Den bilden speglar även de senaste fyra matcherna mellan lagen som samtliga slutat oavgjort, senast 1-1 på Gamla Ullevi den 28 maj.

Ingen vinst för Blåvitt

När det gäller mötena på bortaplan har IFK Göteborg haft förtvivlat svårt att vinna.

Inte en blåvit seger i Borås på elva raka försök.

Och frågar man Haglund blir det ingen vinst den gången heller.

– Spelare och ledare är oerhört laddade inför uppgiften. Derbyt mot Blåvitt är stort. Alla höjer sig ett snäpp, det brukar bli en fantastisk publikfest med en härlig inramning, säger Magnus Haglund.