Haglund dumpas: "Var värre när jag lämnade Blåvitt"

Philip Haglund, 29, dumpas av Hammarby. Nu jagas mittfältaren av flera klubbar i både allsvenskan och superettan. – Det finns ett intresse. Vi pratar med flera klubbar, säger han till GP.

ANNONS
|

Stockholmaren kom till IFK Göteborg 2011, från Heerenveen och gjorde fyra säsonger i klubben innan flyttlasset gick vidare till Hammarby – en klubb han nu dumpas av.

– Jag har väl inte helt landat ännu får jag erkänna. De ville göra någon form av förändring och vi gick skilda vägar. Jag tycker dock inte att det varit helt tydligt från deras sida. Under hösten hörde jag att de ville förlänga sen som jag har förstått det så tog styrelsen ett annat beslut och satte käppar i hjulet. Det är tråkigt för jag har ju tagit Bajen till mig. Samtidigt är det inte hela världen, säger han och fortsätter.

ANNONS

– När jag lämnade Blåvitt lämnade jag också en stad. Det gör jag inte nu. Stockholm kommer alltid finnas och jag kommer alltid komma tillbaka tid. Det är inte lika tufft nu, karriären fortsätter och man byter klubb. Det var värre när jag lämnade Blåvitt.

Vad säger du om din säsong?

– Jag är nöjd. Jag känner att jag gjorde en stark säsong och har spelat på sprutor, jag har tagit kortison under stora delar för en benbit i foten som jag nu har opererat bort. Jag känner mig mer frisk än någonsin.

Enligt uppgifter till GP finns det intresse både från allsvenska klubbar och klubbar i superettan för 29-åringen. Beskedet att det inte blir någon fortsättning i Hammarby fick han i torsdags.

– Det är ganska nytt. Men det finns ett intresse och vi pratar med flera klubbar. Men jag tänker inte stressa något, träningen drar igång i januari och det är i och för sig inte så långt dit men jag tänker ta det lugnt.

Låter som du är väldigt hemkär, inte aktuellt att flytta från Stockholm?

– Jo, det kan det bli. Det behöver inte bli så att jag blir kvar i Stockholm. Det kan även bli att det blir en flytt utomlands. Det är ju så nytt nu att man inte riktigt vet vad som ska hända. Men något bra blir det nog.

ANNONS
ANNONS