Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Hade blivit galen om jag inte tagit den"

Abbas Hassan blev poängräddare i debuten för Örgryte. På övertid räddade han Malkolm Moenzas friläge. – Hade jag släppt in den hade jag blivit helt galen, säger målvakten.

Precis som vårderbyt så slutade gårdagens Göteborgsderby i Superettan mållöst. Men i matchavslutningen avlöste chanserna varandra. Stolpträffar, frilägen och kalabalik i straffområdena.

– Jag är alldeles färdig. Det kunde ha slutat 3–3. Det var en bra derbymatch, det saknades inte chanser direkt, säger Gais-tränaren Benjamin Westman efteråt.

Marcus Lantz i Örgryte håller med.
– Det var nog en kul match att se, många händelser och mycket kamp, säger han.

Poängräddande debutant

På övertid fick Gais-yttern Malkolm Moenza ett drömläge att avgöra. Moenza spelades fri och avslutade med en bredsida mot stolpen, men Örgrytes nye målvakt Abbas Hassan hann ner och räddade.
– Det kändes bra, hade jag släppt in den bollen så sent så hade jag blivit helt galen. I 93:e minuten, det är inte kul. Så det var skönt att ta den, säger Hassan.

Marcus Lantz berömmer sitt nyförvärv.
– Han står i mål för att rädda, så det är inga konstigheter, skämtar Öis-tränaren.
– Han kom ut och gjorde sig stor och räddade den skickligt. Jag tycker att han gör en bra match överlag, hela hans agerande i luftspelet ger en trygghet till backlinjen. Sedan gör det inget att han tar frilägen heller. Han gjorde två klassräddningar, säger Lantz.

Var det givet att han skulle starta?
– Givet var det inte, men när man ser vad han kliver in och presterar så är jag inte missnöjd med det valet direkt, säger Lantz.

Hassan är också nöjd med debutinsatsen.
– Jag gick in och gjorde det jag skulle. Det kändes väldigt bra. Så länge man inte släpper in något mål är man nöjd som målvakt, säger 31-åringen.

Annat nyförvärv visade upp sig

Efter att ha haft det relativt lugnt under större delen av matchen, bortsett från några fasta situationer och höga inlägg, så small det till under avslutningen och Hassan fick jobba för sin hållna nolla.
– Sista fem minuterna kändes det som att bollen inte ville ut ur boxen. Tiden rullade inte. Men vi hade också chanser, bland annat hade vi ju ett skott i stolpen, säger han.

Ja, tio minuter innan Hassans poängavgörande räddning var ett annat nyförvärv nära att bli matchhjälte för Örgryte. Alexis Yougouda Kada dundrade en vristträff i stolpen, decimeter från krysset.

Lantz imponerades av mittfältarens debutinhopp.
– Det är kul att se. Det första han gör är att gå ner och hämta bollen och sätta en "internationell" passning ut till Hampus Bohman, han bara smäller till en stenhård bredsida. Där sätter han nivån. Sedan är han spelbar och vill bara med och delta hela tiden. Kul att han kommer in och visar vad han kan, säger Lantz.

Det hade varit en hyfsad debut om han satt den..?
– Vi kanske hade fått se en härlig dans nere vid hörnflaggan om han satt den, säger han och ler.