Kristin Hammarström började som hon slutade i GFC - med att hålla nollan.
Kristin Hammarström började som hon slutade i GFC - med att hålla nollan.

Höll nollan i första matchen på två år

ANNONS
|

Ibland säger skottstatistiken precis allt om en match. Ta bara mötet mellan Kopparbergs/Göteborg och Mallbacken Sunne. Ett utmärkt exempel. Under 90 minuter på Valhalla IP:s konstgräs dundrade det svartklädda hemmalaget iväg 13 fler avslut än de vitgröna gästerna. 15–2 för er som vill ha den exakta avslutsfördelningen.

Och visst var GFC precis så överlägset som siffrorna visar. Det dröjde dock en dryg timme innan laget lyckas förpassa bollen förbi en flaxande Jennifer Falk i bortamålet.

Skyttedrottningen Manon Melis var, som många gånger innan, den räddande ängeln. Den här gången med en förlösande lobb från straffområdeslinjen.

Målet blev matchens enda.

ANNONS

– Jag tycker att vi rullade upp dem grymt fint. Det var den sista passningen som vi var lite för heta med att slå. Vi chanspassade, säger Kristin Hammarström. Den 33-åriga målvakten som den här torsdagskvällen gjorde comeback i damallsvenskan efter närmare två års frånvaro. Den senaste matchen hon spelade var med GFC mot Sunnanå SK den 20 oktober 2013. Slutresultatet blev 3–0.

– Jag har inga direkta minnen av den, men vet att det var lite vemodigt, säger hon.

Har du spelat någon fotboll alls under frånvaron?

– Jag är målvaktstränare för en klubb hemma i Örebro, så där har jag hoppat in lite. Men jag har inte spelat något själv. Jag har vilat mig i form!

33-åringen plockades in till GFC i slutet av juli som nödlösning efter Loes Geurts hjärnskakning. En månad, och en comeback-match senare, kan hon konstatera att det här är rätt kul.

– Jättekul! Och det kändes ändå okej efter att ha varit borta från fotbollen så länge, säger hon och stänger inte helt dörren för en fortsättning efter säsongen.

– Vi har en match i taget. Men ...

Hon funderar ett ögonblick. Konstaterar sedan att det är svårt att få ihop livet innanför sidlinjerna med det utanför.

ANNONS

– Jag ska upp och jobba i Örebro i morgon. Jag är distriktssköterska. Börjar kvart i åtta. Morgontåg klockan fem. Sedan har jag familj nu. Men så länge laget behöver mig ställer jag upp. Om det passar med mitt liv.

Så spelade GFC:

4-4-2: Kristin Hammarström – Marlene Sjöberg, Arna Sif Asgrimsdottir, Catrine Johansson (Julia Wahlberg, 90'), Elin Rubensson – Rebecka Blomqvist (Anna Ahlstrand, 63'), Danielle Van de Donk (Filippa Curmark, 88'), Andrine Hegerberg, Lieke Martens – Manon Melis, Sara Lindén.

ANNONS