Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Häckens Nasiru Mohammed kramas om av Godswill Ekpolo Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Högerbacken förlänger med Häcken

Godswill Ekpolo, 23, blir kvar på Hisingen. Högerbacken har förlängt sitt kontrakt med Häcken.
– Redan efter första träningarna visste vi att vi ville förlänga, han anpassade sig så snabbt till det vi gör, säger sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

I slutet av september kunde GP berätta att Häcken ville behålla Godswill Ekpolo. Högerbacken hade fyllt luckan efter Joel Andersson och gjort succé sedan han anslöt från Mérida i den spanska tredjeligan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har bestämt oss för att erbjuda en förlängning. Han har det på bordet och i morgon (tisdag) ska jag prata med agenten, sa sportchef Sonny Karlsson då.

LÄS MER: Vill behålla högerbackssuccén

Under fredagen blev förlängningen klar.

På sin hemsida meddelar Häcken att optionen i Ekpolos kontrakt har använts. Därmed blir 23-åringen kvar på Hisingen över 2021.

– Jag är väldigt tacksam över att klubben gett mig den här möjligheten. Klubben är som en familj, alla spelarna bemötte mig väldigt bra från dag ett. Jag vill fortsätta jobba hårt, lära mig varje dag och hjälpa klubben, säger Godswill Ekpolo till Häckens hemsida.

"Otroligt stark defensivt"

Sonny Karlsson:

– Det var lite gambling, en klassisk videojugge på det sättet att vi egentligen inte hade scoutat honom men det vi såg och hans cv med så många år i Barcelonas akademi, gjorde att vi blev intresserade. Nu har vi sett saker vi inte visste innan – han är otroligt stark defensivt och väldigt bra i huvudspelet.

LÄS MER: Här är spelarna som kan lämna gratis i vinter

Förutom Barcelona och Mérida har Ekpolo meriter från engelska Fleetwood Town. Under årets säsong har han startat elva matcher och noterats för tre Häcken-assist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.