Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hög risk för nya våldsscener i kväll

EM har skakats av ett flertal skandaler under gruppspelet rörande supportervåld, både på läktarplats och utanför arenorna. Nu fruktar man nya våldsscener kring kvällens match mellan Ryssland och Wales och kallar in 600 extra poliser till matchen.

Franska myndigheter bedömmer risken som hög för nya våldsamheter kring kvällens mote i Toulouse mellan Ryssland och Wales, det rapporterar Sky News. Svaret på det blir att kalla in 600 extra poliser för att bevaka matchen. Det är utöver de 1500 som redan ska vara i tjänst.

Ryssland varnades av Uefa efter skandalscenerna kring gruppspelsmatchen mot England. Där kravallerscenerna på Marseilles gator innan matchen även tog sig in på arenan där ryska supportrar bröt sig igenom en barriär och attackerade engelska fans inne på Stade Vélodrome.

Båda lagen varnades sedan av Uefa och riskerar diskvalificering om ytterligare incidenter skulle inträffa. Tre ryska huliganer har fängslats så här långt och även under Rysslands andra match, mot Slovakien i Lille, rapporterades det om oroligheter.

Från ryskt håll har man fördömt supportrarna agerande, men menar samtidigt att de ryska supportrarna blivit provocerade av motståndarfans.
– Det finns flera videos där man tydligt ser att engelska fans provocerar dem, samma med de walesiska. Om de vill slåss så får de göra det utanför, de borde inte göra det inne på arenorna, säger Rysslands anfallare Fyodor Smolov.

En 51-årig engelsman är fortfarande i kritiskt tillstånd efter att han slagits med ett järnrör innan matchen mellan England och Ryssland. Han ska nu dock ha återfått medvetandet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.