Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Göteborgs Pauline Hammarlund har precis gjort 1-0 mot Örebro och jublar ihop med lagkamraterna.  Bild: DANIEL STILLER
Göteborgs Pauline Hammarlund har precis gjort 1-0 mot Örebro och jublar ihop med lagkamraterna. Bild: DANIEL STILLER

Hårda orden efter tappet: ”Gör allting tvärtemot vad vi ska”

Det var en mycket besviken Göteborgstränare som försökte analysera vad som hände – och inte hände – mot Örebro på Valhalla IP.
– Det känns som att det var nerver i dag, sa Jörgen Ericson.

Dramatiken på lördagseftermiddagen utspelade sig lika mycket i Vittsjö där Rosengård behövde en seger för att hålla jämna steg med serieledaren från Göteborg i toppen av damallsvenskan.

Nervösa Göteborgsspelare följde matchen via mobiler från läktarplats på Valhalla IP och kunde just som andra halvlek drog igång mot Örebro konstatera att skånskorna ”bara” nådde 1-1.

LÄS MER: Curmark: ”Det kom lite som en chock”

Efter Pauline Hammarlunds 1-0-mål på nick i första halvlek innebar det att Göteborg gick ut till spel i andra halvlek med en sexpoängsledning i tabellen.

Örebro hade bjudit på bra motstånd och inte gett Göteborg särskilt mycket tid i sin speluppbyggnad. I närkingarnas kvitteringsjakt gav det av naturliga skäl Göteborg i andra halvlek större ytor att anfalla på.

”Det handlar om huvudet”

Filippa Angeldahl, som slog hörnan fram till Hammarlunds 1-0-mål, hade ett distansskott i stolpen efter en dryg timme. Några minuter senare var Karin Lundin en fin målvaktsräddning från Jennifer Falk från att kvittera till 1-1.

Spänningen höll i sig in till slutet.

Göteborgs tränare Jörgen Ericsson och Mats Gren genomförde flera byten, men inget gav önskad effekt. Istället för 2-0 gjorde Örebro 1-1 efter ett fint nickmål av amerikanska inhopparen Cali Farquharson i den 79:e minuten.

Målet kom lite grand som en chock för Göteborg – och gav gästerna en välförtjänt poäng.

Efteråt mötte GP en mycket besviken hemmatränare i regnet på Valhalla.

– Det handlar inte om idrott, det handlar om huvudet. Jag vet inte vad det är. Det är så krampaktigt i dag så … Jag vet inte. Vi gör inte det vi ska, suckade Jörgen Ericson med tom blick.

”Vi gör allting tvärtom”

Göteborgstränaren fortsatte sin analys:

– Vi vet hur vi ska göra, vi vet hur vi ska agera. Vi vet också att de är farliga på fasta situationer. Vi vet detta. Vi tar onödiga frisparkar, vi lägger oss på fel sida när vi ska bryta. Vi gör allting tvärtemot vad vi skall.

Han konstaterade att laget – trots det – fick lägen att avgöra matchen. Framför allt Natalia Kuikka alldeles i slutskedet. Hon nådde dock inte fram till bollen som svepte in i straffområdet från höger.

– Just nu är jag bara besviken. Jag tycker att vi borde kunna göra så mycket mer. Det känns som att det var nerver i dag, menade Jörgen Ericson.

Hur mycket koll hade ni på resultatet i den andra matchen?

– Jag hade ingen koll överhuvudtaget. Jag brukar inte ha det. Jag koncentrerar mig bara på det vi ska göra. Jag känner bara en oerhörd besvikelse just nu. Det var krystat i dag. Det var krampaktigt i dag. Usch.

Örebro överraskade Göteborg med hög press i inledningen och skapade en del farligheter i andra halvlek.

”Bara vinster som gäller”

– Vi får ta på oss en taktisk miss att gå ned på fyra backar. Vi blev så låga helt plötsligt och ramlade hem allt som var. Det är en taktisk miss också förmodligen. Så är det ibland, sa Jörgen Ericson självkritiskt.

För Göteborg väntar härnäst Växjö borta söndag om två veckor. Därefter blir det bortamatch mot Linköping 7 november innan damallsvenskan för Göteborgs del avslutas med hemmamatch mot Vittsjö 15 november.

Rosengård möter i tur och ordning Uppsala, Piteå och Växjö.

Jörgen Ericson om fortsättningen:

– Det är precis som det har varit hela tiden. Det är bara vinster som gäller. Då måste vi släppa det här krampaktiga, vi måste gå för det, sa han.

Så startade Göteborg FC:

Jennifer Falk – Emily Sonnett, Emma Berglund, Natalia Kuikka – Emma Koivisto, Filippa Curmark, Filippa Angeldahl, Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar – Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.