Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hårda kritiken mot Sundhage: "Respektlöst"

Den svenska fotbollsstjärnan Lotta Schelin har spelat landslagsmatcher trots att hon missat klubblagsmatcher med FC Rosengård på grund av skada. Det gillar inte FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen. – Det är respektlöst mot klubben, säger han till Aftonbladet.

När FC Rosengård slogs ut av Barcelona i Champions League i slutet av mars var stjärnanfallaren Lotta Schelin skadad. Hon satt också på bänken i den allsvenska premiärmatchen mot Djurgården i helgen.

Men däremellan har hon spelat två landskamper för Sverige, en mot Kanada och en mot ett pojklag som hon fick avbryta med krampkänningar i låret.

"Vi är besvikna"

Nu riktar FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen stark kritik mot det förbundskapten Pia Sundhage som tog ut Schelin i landslaget trots skadan.

– Vi är besvikna. Det är respektlöst mot klubben. Vi säger att hon inte är redo och inte kan träna 100 procent, ändå spelar hon två träningsmatcher, säger han till Aftonbladet.

"Han får gärna ringa mig"

Pia Sundhage tillbakavisar kritiken:

– Han får gärna ringa mig. Vi pratade med deras sportchef Therese Sjögran och vårt medicinska team hade kontakt med deras. Det blev en medicinsk fråga och de som kan sina saker om bakre lårmuskler sa ja, säger förbundskaptenen till tidningen.

Inleder mot Tyskland i EM

I sommar spelar Sverige fotbolls-EM i Holland där fått en tuff grupp med Tyskland, Ryssland och Italien i grupp B.

Redan i första matchen, den 17 juli, väntar det regerande mästarlaget Tyskland.