Hård kritik mot Brasiliens presstalesperson efter kattklipp

Mitt under Brasiliens presskonferens hände något oväntat – en katt dök upp och satte sig på pressbordet.
Det fick Real Madrid-stjärnan Vinicius Junior att börja skratta.
Men presstalespersonen får hård kritik för sitt sätt att hantera katten.

ANNONS
|

När Brasilien höll presskonferens inför fredagens kvartsfinal mot Kroatien fick de oväntat besök.

En katt hoppade upp och satte sig på pressbordet, vilket fick Real Madrid-stjärnan Vinicius Junior att börja skratta.

Han satte dock skrattet i halsen.

Brasiliens pressansvarige agerade nämligen genom att bryskt plocka upp katten i skinnet och kastade ner honom på golvet.

Hans sätt att hantera katten har väckt stark kritik, bland annat på sociala medier.

”Vad är grejen med fotbollspersoner och katter? Det vore jättebra om någon tog den här dåren i nackhåren och kastade ner honom från bordet. Ingen skulle sakna idioten”, skriver sportjournalisten Lee Wellings på Twitter.

ANNONS

Även den internationella djurrättsorganisationen Peta, med en miljon följare på Twitter, riktar kritik mot pressansvarige.

”Nästa gång han möter en katt borde han le och skratta precis som Brasiliens stjärna Vinicius Jr i stället för att vara så oförskämd och hårdhänt. Vi hoppas att någon ser efter den här söta katten som förmodligen bara är hemlös – precis som så många andra”, skriver Peta på Twitter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS