Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Håkan Ericson finns med på en lista över tilltänkta tränare i Öis. Bild: JOHANNA LUNDBERG
Håkan Ericson finns med på en lista över tilltänkta tränare i Öis. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Håkan Ericson aktuell för Örgryte IS

Håkan Ericson vann EM-guld med U21-landslaget 2015. Nu ska han, enligt uppgifter till GP, vara med på den lista över tränare som kan tänkas träna Örgryte IS nästa säsong.

Det är mycket arbete som ska göras den närmsta tiden i Örgryte. En sportchef ska tillträda och en tränare ska tillsättas. Nuvarande tränaren Thomas Askebrand är med som en kandidat till sportchef-posten, enligt uppgifter till GP.

Så här har ordförande Joacim Nordh kommenterat dessa uppgifter tidigare.

– Det är så känsligt med de här kandidaterna så vi vill hålla det hos oss i styrelsen. Vi går inte in på vem eller vilka som är aktuella. Det är så himla mycket rykten fram och tillbaka, men jag har inga kommentarer till det här.

Rent hypotetiskt, skulle det vara möjligt att tränaren ni inte valt att förlänga avtalet med i den rollen skulle kunna bli sportchef i stället?

– Är det bara rätt person efter de kriterierna vi har satt upp så skulle det teoretiskt kunna vara möjligt. Sedan har jag kanske lite svårt att se att en tränare skulle uppfylla de kraven vi har på vår blivande sportchef, när det gäller erfarenhet och så i den tjänsten. Men visst, det finns säkert tränare som har den erfarenheten också. Uppfyller personen kriterierna vi har, då är det möjligt.

Förre förbundskaptenen aktuell

Sportchefsrekryteringen fortgår just nu och enligt uppgifter till GP träffade Öis en kandidat i torsdags, ska träffa en under lördagen och en på söndagen.

Men tränarfrågan då?

Jo, där är det fullt arbete i verkstan där med.

Listan som klubben nu har innehåller sex namn – ett av de namnen är Thomas Askebrand, enligt vad GP erfar. Ett annat är ingen mindre än Håkan Ericson som tillsammans med det svenska U21-landslaget på herrsidan skrällvann EM 2015.

Sedan 2017, efter sin sista match med U21-landslaget, har han stått utan jobb.

Kanske blir det Öis nu?

Joacim Nordh är fåordig om att Ericson ska vara aktuell för Rödblått.

– Inga kommentarer.

GP har varit i kontakt med Håkan Ericson som svarar så här via SMS:

”Jag har inga kommentarer i den frågan – har som princip att varken avfärda rykten eller säga om jag varit i kontakt med någon klubb med hänsyn till alla parter.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.