Håglöst Gais förlorade igen

Sömnproblem? Och vill slippa ta piller? Lugn. Kolla med Cmore – det kanske går att efterbeställa matchen Degerfors-Gais.

|

Gais befinner sig i ett ingenmansland i Superettan. Det syntes också i bortamötet mot nedstigningskandidaten Degerfors.

Det fanns varken lust eller vilja hos göteborgarna, trots den nesliga 0-3-förlusten mot Ljungskile senast.

18 individuella misstag på rad gjorde att Björn Andersson rev ner en hemmaspelare i just 18:e minuten. Andersson fick gult kort, är avstängd nästa omgång mot Halmstad, och Tobias Solberg – värmlänningarnas meste a-lagsspelare genom tiderna – kunde väldigt behärskat knorra in 1-0.

Hemmamålet skulle ha kunnat ha alstrat eller fördelat någon sorts energi, men gjorde det inte.

Degerfors, som kämpar för nytt kontrakt, ville bara spela av matchen och behålla ledningen som resultat.

Gais ville ... ja, vadå?

I stort sett ingenting.

# Luther Singh försökte matchen igenom, men fick vare sig understöd eller alternativ.

# Dardan Rexhepi var pigg, men bara bitvis.

# Johan Ramhorn skötte sitt jobb, men blev utbytt.

Det fanns en kvart – den första 15-minutaren av andra halvlek – då Gais verkligen ville något. Dardan Rexhepi blev då mer renodlad anfallare och Luther Singh bytte kant, men förutom högre tempo och mer bollinnehav skapades just ingenting.

Och utan målchanser blir det sällan mål. Gais hade knappt ens det som lagets senast framgångsrike tränare Alexander Axén intensivt räknade och kallade för "nästan-chanser".Ett smalbensskott från Luther Singh, en boll som nästan nuddade ribbans överkant, en felträff som gick två meter över. Det är allt som Axén hade lyckats få ihop till sin egen kategori.

Då förstår alla att Stora Valla var Stora Kalla för Gais.

Förutom Björn Andersson är också Kieron Cadogan avstängd mot Halmstad.