Här vill Zlatan bo efter karriären

ANNONS
|

Han kommer från Rosengård och Malmö, har länge haft bostad i Stockholm och bott i metropoler som Paris, Barcelona och Milano. Men det är på landsbygden Zlatan Ibrahimovic ser sin framtid. Det berättar han i en intervju med magasinet Café.

– Någonstans i Sverige nära naturen. Jag har haft så mycket folk runtomkring mig i så många år. Storstäder, betong, bilar, avgaser och stress. Jag vill bara vara i fred med familjen och ha lugn och ro. Och vi är bortskämda i Sverige, vi vet inte hur bra vi har det, säger Zlatan.

"Sverige är mitt allt"

Ibrahimovic äger flera fastigheter i Jämtland och har spenderat mycket tid i sin jaktstuga där. Något han gärna fortsätter med berättar han i intervjun. Han pratar också om relationen till sitt hemland.

ANNONS

–Det är Sverige jag kommer ifrån, det är Sverige jag representerar och alltid tänker på i allt jag gör. Om det sedan går bra för mig utanför Sverige så är det en bonus som jag blir oerhört glad och stolt över, men det är Sverige som är mitt allt. Vad som händer i Sverige är viktigast för mig. Vad jag än gör är kopplat till Sverige. Jag ser till att alla vet att Sverige finns, säger han.

"Han är den ende som har kommit upp i min nivå"

Zlatan passade också på att hylla en av svensk idrotts stora.

– Björn Borg. Hans prestationer triggar mig. Precis som jag kom Björn från ingenstans och visade att allt är möjligt. Han är den ende som har kommit upp i min nivå och gjort någon skillnad.

ANNONS