Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/15

Här tränar Zlatan med Los Angeles Galaxy

Han landade, togs emot av sjungande fans och skrattade sig igenom sin första träning. Långfredagen var knappast fylld av lidande för Zlatan Ibrahimovic. På påskafton kan han spela sin första match.

Zlatan Ibrahimovic hade tagit på sig sitt bredaste leende när han på fredagen för första gången tränade med sitt nya lag strax intill hemmaarenan Stubhub Center. Några timmar tidigare hade han landat i ett privatplan på Los Angeles internationella flygplats och välkomnats av hundratals sjungande supportrar.

På träningen fick han ett varmt välkomnande av lagkamraterna, av vilka engelsmannen Ashley Cole och mexikanen Giovani dos Santos tillhör de mest namnkunniga, när de tvingade Ibrahimovic att springa igenom en mänsklig tunnel fylld av ryggdunkningar och skratt.

Ville till LA tidigare

- Han är en riktig karaktär och en stor personlighet. Det var roligt att äntligen ha honom här. I dag var det en väldigt lätt träning men vi hoppas att han kan spela på lördag och att vi då kommer att få sen den riktiga Zlatan, säger Ashley Cole till Expressen.

På den efterföljande presskonferensen bjöd Zlatan Ibrahimovic på en sedvanlig blandning av seriösa svar med idrottsligt fokus – "jag är här för att vinna" – och kommentarer som förhoppningsvis mest handlar om att vårda varumärket Zlatan – "lejonet är hungrigt" och "jag tog hit min familj, så att min fru kan ta hand om familjen och jag kan göra det som jag ska göra."

Han avslöjade också att han ville gå till Los Angeles Galaxy redan för två år sedan, när han i stället hamnade i Manchester United.

- Det skulle ha hänt redan före Manchester United. Jag var här i tankarna, jag ville hit. Men det blev inte som jag ville. Men ödet ville att jag skulle komma hit så småningom. Los Angeles ringde, och jag svarade, säger Zlatan Ibrahimovic.

Redan spelklar

Ibrahimovic skadade höger knä allvarligt i april förra året och har inte spelat någon fotbollsmatch sedan annandag jul. Då startade han, men blev utbytt, i Manchester Uniteds Premier League-match mot Burnley på Old Trafford.

Nu säger han sig vara spelklar redan till derbyt mot Los Angeles FC på påskafton.

- Jag är redo att spela. Jag har så mycket adrenalin i mig att det kommer att räcka länge. Men vi får se vilken form jag är i. Om tränaren vill att jag spelar hela matchen så gör jag det, om han vill att jag spelar i en minut så gör jag det.

Han viftar också undan alla tankar om att han skulle ha kommit till USA för att varva ner.

- Jag känner mig ung, jag känner mig som Benjamin Button. Jag föddes gammal och kommer att dö ung. Bry er inte om min ålder, det är bara en siffra. Jag vet vad jag är kapabel till. Jag är här för att vinna, jag är ganska säker på att jag kommer att vinna. Jag kommer att vinna.

Han gav dock inga nyheter gällande eventuellt VM-spel med Sverige.

- Låt mig först njuta av att vara här. Mitt fokus är på Galaxy först och främst. VM är en annan fråga. Men ingen behöver ringa någon. Om jag vill vara där så kommer jag att vara där.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.