Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här gör Lawson sitt första allsvenska mål

Lawson Sabah fick chansen från start i Blåvitts sista allsvenska match för säsongen. Det chansen tog han vara på genom att göra sitt första allsvenska mål efter en hörna.

IFK Göteborg har inte briljerat på fasta situationer i årets allsvenska. Men mot Norrköping i årets sista match fick Lawson Sabah till sitt första allsvenska mål.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Unga Sabah fick chansen i ett skadedrabbat IFK Göteborg som mönstrade en annorlunda startelva med storstjärnorna Thomas Rogne, Sören Rieks och Mads Albaek på skadelistan.

I den tionde minuten fick Blåvitt en hörna som Billy Nordström slog i bortre delen av straffområdet. Mattias Bjärsmyr vann sin duell i luftrummet och nickade ner till en omarkerad Sabah som kunde sätta sitt premiärmål i säsongens sista match som också gav Blåvitt ledningen i matchen.

- Vi har inte gjort många mål på hörnor, men det gjorde vi bra. Men de har alldeles för mycket boll, vi måste rätta till det annars kommer det smälla till i andra halvlek, säger Tobias Hysén till Cmore i paus då ställningen var 1-1. Det efter att Sebastian Andersson kvitterat för Norrköping efter dryga tjugo minuter spelade av matchen.