Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Melissa Renwick
Bild: Melissa Renwick

Här dyker Greta Thunberg upp i ultras-tifot

Greta Thunbergs kamp för klimatet har lett till att hon förekommit i alla möjliga sammanhang – till och med under ett tjeckiskt cup-möte.

Vad som började med en skolstrejk för klimatet utanför riksdagen på fredagar har hittills mynnat ut i tal inför FN, intervjuer i några av världens största tidningar och miljontals världen över.

Greta Thunbergs kamp har väckt intresse hos flera mäktiga ledare. Tyska förbundskanslern Angela Merkel har hyllat Thunberg och kallat henne för en "blåslampa som skyndat på arbetet", samtidigt som hon hånats av både USA:s president Donald Trump, samt Rysslands dito Vladimir Putin.

Så sent som i förra veckan stämde även skådespelaren Leonardo DiCaprio in i hyllningskören.

"Vi har beslutat oss för att stötta varandra, i förhoppningen att säkra en ljus framtid för vår planet", skrev han på Instagram efter ett möte med Thunberg.

LÄS MER: Leo DiCaprio lyrisk över Greta Thunberg

Dök upp i tjeckiskt tifo

Med andra ord; Greta Thunberg har dykt upp i en rad olika sammanhang. Men frågan är om inte det mest oväntade var på Městský stadion i Tjeckien under förra veckan?

Det var nämligen i samband med cup-mötet mellan FC Baník Ostrava och Slavia Prag som det förstnämnda lagets supportrar bjöd på ett lite annorlunda tifo.

På läktaren dök nämligen en stor bild på just Greta Thunberg upp. Under avbildningen hade man även skrivit "Vi strejkar för atmosfären på arenorna".

Huruvida det var en hyllning till Thunberg eller mer ett påhittigt tifo förtäljer inte historien.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.