Här blir Abubakari utvisad – efter slag: "Onödigt av honom"

Mohammed Abubakari, 31, blev utvisad mot Kalmar FF efter att ha slagit till Viktor Elm i magen. – Han faller ihop som ett spädbarn, säger Abubakari som ser ut att ha gjort sin sista match i Häcken-tröjan.

ANNONS
|

Häcken var det bättre laget på Bravida Arena i den första halvleken men lyckades inte överlista Lucas Hägg Johansson. Istället skulle Mohammed Abubakari hamna i händelsernas centrum.

I slutet av den första halvleken gick Viktor Elm omkull i eget straffområde och domaren Kaspar Sjöberg drog upp det röda kortet efter att Abubakari slagit till Elm i magen.

–Jag får ett slag i magen, det är inte mer än så.Jag har aldrig slagit någon på en fotbollsplan.Det är jävligt osmart gjort, säger Elm till GP.

Tv-experten Alexander Axén reagerade starkt över utvisningen. Han menade att Elm spelade över rejält.

– Jag är i chock, vi är kollegor och professionella fotbollsspelare. Man kan inte göra såhär, lägga sig ner för en sådan grej. Att förstärka och få ut en kollega är inte okej, var hans dom i C More.

ANNONS

– Han är väl Guds bästa barn Axén, han gör väl aldrig något fel. Slår man någon i magen så är det rött kort, oavsett om jag lägger mig ner eller inte, säger Elm.

Abubakari: "Det galnaste jag har sett"

Huvudpersonen själv håller med Axén.

– Det var ett larvigt rött kort. Det är det galnaste jag har sett. Man kan inte säga att jag slog honom, han faller som ett spädbarn. Det är galet, vi måste kunna spela fotboll. Hur kan en tvåmeter lång kille påstå att jag slog honom?, säger Abubakari till GP.

I slutändan blev det ändå en klar seger för Häcken på hemmaplan, vilket förmodligen är var den sista för Abubakari.

–I dagsläget var det här min sista match här. I fotboll vet man aldrig men just nu så är det den sista matchen på bravida för mig. Jag har varit här i tre år och klubben vet hur jag är och jag vet allt om klubben. Så Häcken är alltid nummer ett för mig. Vi väntar fortfarande. Jag kommer inte spela den sista matchen men jag kommer fortfarande vara en del av laget.

Utvisningen var Häckens sjätte för säsongen – ”bäst” i hela allsvenskan i den kategorin.

Se situationen här:

ANNONS
ANNONS