Samir & Viktor har seglat upp som den i särklass mest populära av sommarens nysläppta VM-låtar. "Slingan fastnar direkt och alla kan sjunga med", säger GP:s musikkrönikör Johan Lindqvist.
Samir & Viktor har seglat upp som den i särklass mest populära av sommarens nysläppta VM-låtar. "Slingan fastnar direkt och alla kan sjunga med", säger GP:s musikkrönikör Johan Lindqvist. Bild: Björn Larsson Rosvall

Här är VM-låtarna som gräver guld just nu

Vid sidan av det svenska fotbollslandslaget är det även flera artister som skördar stora framgångar i sommar. Men om någon av deras VM-låtar ska nå samma ikonstatus som När vi gräver guld i USA från 1994 återstår fortfarande att se.

ANNONS
|

Som brukligt inför varje stort mästerskap släpptes även i år en hel drös med VM-låtar. Och i takt med Sveriges framgångar har flera av dem ökat rejält i popularitet.

Inför lördagens kvartsfinalrysare mot England har GP sammanställt en topp tio-lista över hur spelade låtarna är på Spotify och Youtube.

LÄS MER:Så bra är den svenska VM-låten från Gyllene Tider och Linnea Henriksson

Av de svenska fotbollslåtar som släpptes inför mästerskapet är det Samir & Viktors Put your hands up för Sverige som är allra mest populär med 7,3 miljoner spelningar. GP:s musikkrönikör Johan Lindqvist är inte förvånad över framgången.

– Samir & Viktors låt är den i särklass mest omedelbara av de som släppts inför VM och den har rätt energi. Slingan fastnar direkt och alla kan sjunga med. Det är ju därför Markoolios Mera mål-refräng, E-Types Campione och White Stripes Seven nation army har blivit läktarsånger, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Gyllene Tiders låt är helt okej men är lite knöligare att ta till sig. Det är ju egentligen När vi gräver guld i USA också, det var först när landslaget kom hem som den blev en verklig hit. Om Jannes gäng trycker till även England är man ju verkligen bäst när det gäller, som Gessle sjunger.

1. Samir & Viktor med Anis Don Demina – Put your hands up för Sverige

7,3 miljoner spelningar.

2. De Vet Du – Vi sjunger

4,3 miljoner spelningar.

3. Pidde P med Landslagsbarnen – Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva

2,9 miljoner spelningar.

4. JLC – Hela vägen hem

2,5 miljoner spelningar.

5. IJustWantToBeCool – Kämpa Sverige

1,7 miljoner spelningar

6. Gyllene Tider och Linnea Henriksson – Bäst när det gäller

1,2 miljoner spelningar.

7. Språk för alla – Sverige för alla

1 miljon spelningar.

8. Markoolio – Ge oss mål

0,5 miljoner spelningar.

9. Johnny & Mackan – Vi är Sverige

0,1 miljoner spelningar.

10. Leevine – Gul och blå

0,01 miljoner spelningar.

ANNONS