Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/24

Här är truppen som ska försvara U21-guldet

Håkan Ericson har presenterat sin trupp till sommarens U21-EM i Polen. – Att bygga en trupp är ett pussel, med många olika saker som man ska väga in, säger Håkan Ericson om att ta ut EM-truppen.

Ett gäng spelare med Göteborgsanknytning finns med: IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg, Gustav Engvall som nyligen lämnade IFK Göteborg för spel i Djurgården, Carlos Strandberg som spelar för Brugge men just nu tränar med Häcken och Isak Ssewankambo från Angered som spelar för Molde. 

Mästerskapet spelas 16-30 juni Polen och Sverige inleder med match mot England. Därefter väntar hemmanationen Polen och Slovakien. 

En Göteborgsspelare som fanns med i snacket inför uttagningen men som inte fick chansen är Häckens Daleho Irandust.

– Jag skulle få en fullständig chock om jag kommer med faktiskt. Man ska alltid hoppas, men där en så pass liten chans att jag kommer med, sa Daleho irandust till GP inför uttagningen. 

"Är bäst för tillfället"

En som inte heller blev uttagen i truppen är Alexander Isak som gjorde succé i AIK förra säsongen.

– Den här truppen är bäst för tillfället. Inte för att vattna spelare som kanske är bra om tre år. De här är de som har bäst möjlighet att skapa bra resultat i sommar, säger Håkan Ericsson. 

Håkan Ericson avslutade presskonferensen med att betona vikten av de svenska supportrar som tog sig till Tjeckien för att heja fram Sverige till guldet i U21-EM 2015. Nu hoppas han att det svenska laget får samma stöd i Polen i sommar. 

– Jag är säker på att vi inte hade tagit det här guldet i Tjeckien utan den gula väggen.