Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är Sveriges trupp till VM-kvalet

Fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson har tagit ut truppen till den viktiga matchen borta mot Frankrike i VM-kvalet.

Ett nytt namn jämfört med senaste uttagningen presenterades: AEK Aten-mittfältaren och förre Blåvittprofilen Jakob Johansson.

- Han har varit bra en längre tid. Han har mer defensiva egenskaper, lite fysiskt starkare som vi kan behöva använda till matchen mot Frankrike, säger Andersson.

Johansson gjorde 163 framträdanden för IFK Göteborg mellan 2007 och 2014 innan han lämnade för AEK Aten och den grekiska andraligan. Laget tog klivet upp till högstadivisionen under Johanssons första säsong i klubben.

Förra säsongen slutade AEK trea i den grekiska ligan och Johansson stod för en stark insats på mitten.

Även Sam Larsson, också han med ett förflutet i IFK Göteborg, fick plats i Anderssons trupp. Han var uttagen mot Holland senast, men tvingades då tacka nej på grund av skada.

Statusen på Albin Ekdal är lite osäker då han missade Hamburgs senaste match på grund av ljumskproblem, men Ekdal ska enligt Andersson träna i morgon.

Andersson är väl medveten om den tuffa utmaningen som väntar.

- Några spelare måste nog ligga på personbästa för att vi ska hota Frankrike, men varför skulle vi inte kunna göra det? Det känns häftigt att möta ett av världens bästa lag, säger han.

Sverige möter även Ungern i en träningslandskamp på bortaplan den 15 november.

Se hela den svenska truppen här nedan.