Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Om Sverige skräller mot Belgien kan laget få en drömväg till EM-finalen i Paris.

Här är Sveriges drömväg till EM-finalen i Paris

Om Sverige vinner mot Belgien i Nice ser laget ut att få en riktig drömväg till EM-finalen på Stade de France den 10 juli.

Trots att Sverige bara har tagit en poäng i EM, och ännu inte har haft något skott på mål finns chansen till avancemang. Och om Erik Hamrens landslag överraskar och vinner onsdagskvällens match mot Belgien kan vägen fram till finalen i Paris fullt realistisk ut. 

Många av förhandsfavoriterna har hamnat på samma sida av slutspelsträdet.

Läs också: Stjärnlagen drabbar samman – redan i åttondelen

Om Sverige vinner mot Belgien lär det innebära en andraplats i gruppen, efter redan klara ettan Italien. Enda hotet kommer från Irland som möter starka Italien och som dessutom ska hämta in två mål på Sverige. Slutar Blågult tvåa väntar vinnaren i grupp F, som just nu toppas av Ungern. Portugal, Island och Österrike är övriga lag. 

I kvartsfinalen kan Sverige få möta Wales. Storstjärnan Gareth Bale och hans landsmän har visserligen imponert i EM, men glöm inte den blågula 3–0-segern på Friends för några veckor sedan.

Sista hindet innan finalen den 10 juli skulle troligtvis bli Kroatien, Polen eller Schweiz. Tre starka lag, men lånt ifrån omöjligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.