Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här är svaren Alm vill ha i första matchen

Första träningsmatchen för säsongen. Då vill Häckens Andreas Alm både se det han förväntar sig och det han inte har räknat med.
– Jag vill gärna bli överraskad, säger tränaren.

Nytt år. Nya utmaningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Häcken har varit i träning i två veckor. Nu väntar Norrby i årets första matchtest.

– Det ska bli kul. Träningsmatcherna är en del av förberedelserna, en viktig del, säger Andreas Alm efter att Häcken genomfört fredagens träningspass i iskylan på Bravida arena.

Första matchen innebär också att tränaren vill se sitt lag lämna vissa besked. Han pekar själv ut tre önskemål som han gärna ser uppfylls.

– Jag vill gärna bli överraskad. Att vi får se något som vi känner "Det där har vi inte sett förut". Det finns en nyfikenhet på en ny säsong. Även om vi i stort sett är intakta i truppen vill vi ändå se vad vi kan göra med den här säsongen – och överraskas av det.

LÄS MER: Ousou räds inte konkurrensen – siktar högt

Fyra spelare saknas

Han fortsätter:

– Sedan vet alla som såg oss i fjol att vi är som bäst när vi jobbar väldigt hårt. Det är då vi är klart bäst. Så att det hårda jobbet finns där vill jag också se.

– Utöver det hoppas att jag att bollen rullar, att vi inte har så mycket studs i vårt passningsspel utan att vi är precisa och tar oss fram så fort som vi önskar och inte tappar fart på vägen.

I det här skedet av säsongen, hur mycket handlar om att laborera med nya idéer och tankar och hur mycket handlar om att man vill att så mycket som möjligt redan ska finnas på plats?

– Det är klart att vi kommer göra saker som utvecklar och befäster det vi har gjort tidigare. Vi gör ingenting som vi inte tror är viktigt i framtiden. Oavsett om det handlar om att vi provar något nytt eller om det är något vi har gjort tidigare så gör vi det för att vi tror att vi kan ha nytta av det.

Truppen till årets första match är i stort sett ordinarie manskap, undantaget ett par spelare. Nasiru Mohammed (är inte tillbaka i full träning efter lårmuskelskadan), Jonathan Rasheed (är inte tillbaka fullt ut efter sin knäoperation) och Kari Arkivuo (har inte varit i träning lika länge som övriga, och bedöms därmed inte vara redo för match), Alexander Faltsetas (har varit stel i en vadmuskel tidigare i veckan) missar alla mötet med Norrby.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.