Här är nyckelduellerna i stormötet

Göteborg FC ställs mot Rosengård i en stekhet match när damallsvenskan ska avslutas. Nedan listar GP duellerna som avgör mötet som kan sluta med att något av lagen får fira SM-guld.

ANNONS
|

Zecira Musovic vs Loes Geurts

Bild: Bildbyrån

Zecira Musovic i Rosengård har gjort en strålande säsong och bara släppt 14 bollar förbi sig på 21 matcher. Loes Geurts har å sin sida briljerat med sanslösa parader i flera matcher. I vårmötet lagen emellan växte Geurts ut till ett spöke för Rosengårds anfallare. Lyckas hon med det igen?

Anja Mittag vs Rebecka Blomqvist

Bild: Bildbyrån

Ettan mot trean i skytteligan. Anja Mittag står på 17 baljor inför avslutningen. Rebecka Blomqvist på 13. Rutinerade Mittag gör sin bästa målmässiga säsong sedan 2014, då hon gjorde 21 mål på 20 matcher. Blomqvist har å andra sidan fått en explosionsartad utveckling och levererat sin bästa målnotering någonsin i allsvenskan. Vem kliver fram och nätar nu, när det behövs som mest?

ANNONS

Caroline Seger vs Julia Roddar

Bild: Bildbyrån

Lagkamrater i landslaget – konkurrenter här. Hela säsongen har Julia Roddar varit navet i GFC:s balans mellan offensiv och defensiv, nu ställs hon mot Rosengårds mittfältsdrottning. Det mesta av Malmö-lagets spel går genom Seger. Får Roddar stopp på henne, då är mycket vunnet för göteborgarna.

Sanne Troelsgaard vs Olivia Schough

Bild: Bildbyrån

Matchen i matchen mellan lagens största kreatörer och assistläggare. Både Schough och Troelsgaard är skickliga framspelare (sex assist vardera), besitter stor spelförståelse och har finfin teknik. Båda de offensiva kuggarna har dock en tendens att försvinna ur matcher när det går motigt, de är lite av humörspelare. Den som är kyligast här – lyckas sannolikt bäst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS