Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Johan Gunnarsson är lokalfotbollens främsta målskytt under vårsäsongen med 26 fullträffar på tolv matcher för Hällesåker i division 6B. Bild: Hällesåker IF
Johan Gunnarsson är lokalfotbollens främsta målskytt under vårsäsongen med 26 fullträffar på tolv matcher för Hällesåker i division 6B. Bild: Hällesåker IF

Här är lokalfotbollens främsta målskyttar

Med halva säsongen spelad är Hällesåkers Johan Gunnarsson den främsta målskytten i lokalfotbollen med 26 fullträffar – men han börjar få flås i nacken av en skarpskytt i division 7 vid namn Petter Fagerlund:
– 22 mål hade jag aldrig trott att jag skulle ha gjort vid det här laget, säger Järnbrott-anfallaren.

31-årige Fagerlund är en ödmjuk målspruta, och hans facit på säsongens nio matcher blir än mer imponerande när det sätts i följande sammanhang; innan säsongen hade han inte spelat fotboll på tolv år.

– Då spelade jag för IK Tord i Jönköping i division 2, dessförinnan i Husqvarna där jag är fostrad. När jag flyttade till Göteborg i år var det några gamla vänner som spelat för Järnbrott länge som undrade om jag var sugen så det föll sig naturligt att välja det laget, säger Petter Fagerlund.

Järnbrotts Petter Fagerlund höll igång formen under de tolv åren som han gjorde uppehåll från fotbollen. Återkomsten har hittills varit en succé med 22 mål på nio matcher i division 7.. Bild: Privat
Järnbrotts Petter Fagerlund höll igång formen under de tolv åren som han gjorde uppehåll från fotbollen. Återkomsten har hittills varit en succé med 22 mål på nio matcher i division 7.. Bild: Privat

Och den hittills hundraprocentige serieledaren i division 7B är säkert tacksamt för valet av lag – Järnbrott har gjort 55 mål på tio matcher och Petter Fagerlund har inte gått mållös av planen i någon av de nio matcher som han deltagit i.

– Det har stämt bra rent konditionsmässigt även om jag inte spelat på väldigt länge, och sen tycker jag att det är fruktansvärt kul att spela fotboll igen! Men 22 mål hade jag aldrig trott att jag skulle ha gjort vid det här laget, det hade varit kul att behålla detta snittet.

LÄS MER: "Han är Sveriges svar på Inzaghi"

Fagerlund är fyra mål bakom Johan Gunnarsson, som kallades för "Sveriges svar på Inzaghi" av tränaren Stefan Kling när han öste in mål i fenomenal takt för sitt Hällesåker i division 6B i början av säsongen. Snittet låg ett tag på över fyra mål/match, men har nu sjunkit till 2,17/match efter tolv omgångar. Faktum är att Petter Fagerlund har ett något bättre snitt på sina nio matcher, 2,44/match.

Strax bakom båda dessa herrar hittar vi Alice Söndergaard och Hanna Wijk som spelar för Lerum IS (B) i division 4A. På sju matcher har de gjort 20 respektive 18 mål vardera och Alice Söndergaards snitt på 2,86 mål/match är det högsta i de 14 distriktsserier som 031-fotboll bevakar (minst sex spelade matcher).

Så här ser det ut i skytteligorna i de övriga serierna (fram till onsdagen den 20 juni):

Division 2 VG damer: 14: Tilda Larsson, Örby, Stinalisa Johansson, Tvååkers IF.

Division 3 damer: 10: Clara Wernbo, Tollered/Floda och Felicia Holmberg, Jitex Mölndal (B).

Division 4B damer: 10: Molly Johansson och Elina Hansson, Landvetter IF 2003 (B).

Division 4A herrar: 13: Philip Jonsson, Gårda.

Division 4B herrar: 15: Albert Hansson, Donsö.

Division 5A herrar: 14: Jesper Knaving, Älvängen.

Division 5B herrar: 10: Mathias Pringle, Balltorp och Felix Hermansson, Väster.

Division 6A: 18: Tobias Bui, Gamlestaden FF.

Division 6C: 17: Robert Lundström, FC Linné.

Division 6D: 14: Hussein Faarah, Neutrala IF.

Division 7A: 10: Firaar Yuusuf Ali, Angered SK.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.