Här är lagen Blåvitt kan få i playoff

Efter den dramatiska vändningen i Helsingfors ska IFK Göteborg lottas in i Europa Leagues sista kvalomgång innan gruppspelet. GP har listat vilka lag som kan få resa till Gamla Ullevi.

ANNONS
|

Sammanlagt 3-2 mot HJK Helsingfors tog IFK Göteborg vidare till Europa Leagues sista kvalomgång. Avancemanget genererar i runda slängar en miljon kronor i intäkter till klubben. Playoff-omgången lottas i Schweiziska Nyon klockan 13.00 på fredagen. Blåvitts sportchef Mats Gren håller tummarna för ett lag som ger klubben en möjlighet att avancera vidare till gruppspelet.

- Nui hoppas på lite tur i lottningen i morgon, så vi har en bra chans, sa han efter matchen på torsdagen.

I och med att IFK Göteborg klarade Helsingfors-hindret kan det hända grejer på nyförvärvssidan snart. En anfallare och en vänsterback står högst på önskelistan.

ANNONS

- Nu ska vi hem och se över böckerna lite. Efter lottningen kommer vi fatta lite beslut, säger Mats Gren.

IFK Göteborg blir oseedade i lottningen och får därmed de på pappret tuffaste lagen som potentiella motståndare. Däribland sticker Shaktar Donetsk ut som har högst koefficient av samtliga kvarvarande lag. Alla klubbarna delades in i lottningsgrupper under fredagsförmiddagen och då stod det klart att Blåvitt slipper möta exempelvis West Ham eller Fenerbache. Däremot kan det bli såväl Shaktar som Sparta Prag som belgiska Gent.

Playoff-omgången spelas den 18 och 25 augusti. Innan dess har IFK Göteborg två matcher i allsvenskan - Djurgården borta på måndag och Falkenberg hemma12 augusti.

Du följer lottningen direkt här på gp.se med start klockan 13.00.

Lagen IFK Göteborg kan få i playoff:

Shakhtar Donetsk

Sparta Prag

Gent

Maccabi Tel-Aviv

Sassuolo

Qarabağ

ANNONS