Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är Jannes orosmoln inför VM-kvalet

Här är Janne Anderssons nästa osäkerhetsfaktor. Tänkte mittfältaren Albin Ekdals ljumskar. – Just nu känner jag av dem. Förhoppningen är att de skall vara så pass bra att jag kan spela, säger han.

Hamburger SV:s start i Bundesliga har varit allt annat än framgångsrik. Sist i tabellen med endast två inspelade poäng. Albin Ekdal har startat hälften av de tio matcherna – och tvingats kliva ned som mittback.
– Mot Mönchengladbach och i ytterligare två matcher, säger den svenske mittfältskuggen på onsdagens presskonferens på spelarhotellet i Marbella.

Vad betyder det?
– Det betyder väl att vi har dåligt med mittbackar. Det är klart att jag inte ville gå ned och spela mittback, något jag inte har gjort i hela mitt liv. Mitt under brinnande säsong i Bundesliga. Vi hade inte så mycket alternativ, säger han.

Albin Ekdal berättar om den tuffa situationen i Hamburg.
– Det tär på psyket. Man är känslomänniska och dras med när det går dåligt. Fotbollen är en stor del av livet. Något man tänker på mycket.

Hur skakar man av sig det?
– Man får försöka tänka att det här är landslaget, ett annat lag, en annan liga. Det tycker jag att jag klarar ganska bra. Jag skall inte ljuga och säga att allt känns toppen, det är klart att man tänker på den situationen.
– Jag tycker att jag har gjort det helt okej när jag har spelat. Formen är väl inte värdelös bara för att det går dåligt i klubblaget.

Inför fredagens VM-kval mot Frankrike dras mittfältaren med trötta ljumskar.
– Mina ljumskar är min ständiga akilleshäl. Hoppas det skall vara lugnt på fredag. Det brukar komma när det är mycket matcher. Jag blir aldrig hel riktigt.
– Det kommer och går. Just nu känner jag av det. Förhoppningen är att det skall vara så pass bra att jag kan spela, vilket jag tror.

Kan Albin Ekdal inte spela har Janne Andersson andra spelare att tillgå, i första hand Oscar Hiljemark, men även Victor Claesson och Marcus Rohdén.

Enligt uppgifter är tanken att Ekdal skall bilda centralt mittfält med Jakob Johansson.