Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här är Janne Anderssons spelartrupp mot Italien

Johan Larsson blev den stora skrällen när Janne Andersson under onsdagen presenterade playofftruppen som ska försöka ta Sverige till VM i Ryssland.

Det bjöds på få skrällar när förbundskapten Janne Andersson presenterade truppen fredagen den 10 november ska ta emot Italien på Friends Arena. 

En av de få skrällarna var dock Bröndbys lagkapten Johan Larsson, tidigare i Elfsborg, som fick en plats i truppen. Detta med anledning av Mikael Lustigs avstängning.

– Johan Larsson ville vi ha med till januariturnén tidigare i år, men laget släppte honom inte då. Vi har ju haft koll på honom och Bröndby har haft en bra höst med honom som lagkapten. Han har sedan tidigare varit en offensivt skicklig ytterback och med Mikael Lustig avstängd kände vi att vi ville ha in en högerback till, säger Janne Andersson under pressträffen.

Utöver Johan Larsson var även uttagningen av Ken Sema lite utav en skräll då Östersundsmittfältaren endast spelat har en A-landskamp, mot Slovakien under januariturnén.

"Har en miljö som får spelarna att prestera"

En spelare som i stort sett var given i playofftruppen var Victor Nilsson Lindelöf, mittbacken har fått ett stort förtroende under Janne Anderssons regi. Men i det egna klubblaget, Manchester United, har han fått utstå en hel del kritik.

– För vår del handlar det om att få spelarna att klippa det de har med sig i bagaget och prestera i vår miljö. Vi har en tro på att vi har en miljö som får spelarna att prestera, säger Janne Andersson.

"Vi är absolut inte nöjda"

För Sverige blev det ett minst sagt godkänt VM-kval där man, i en tuff grupp, lyckades ta sig till playoff på ett övertygande sätt. Men än är man inte mätta på framgångar.

– Vi är absolut inte nöjda, vi vill mer och vi vill till VM. Vi har hunger kvar för att komma åt mer.

LÄS OCKSÅ: Balkander: Beskeden som ger mig hopp

Nu återstår det två matcher för att knipa en biljett till fotbolls-VM i Ryssland. När det lottades fram vilka Sverige ska möta tilldelades Janne Andersson den hårdast tänkbara nöten – Italien.

– Grunderna för vår del är att fokusera på hur vi ska agera. För gör vi saker på vårt sätt kan vi möta alla. När vi möter högre rankade lag är det jätteviktigt att klara deras första press. Gör vi inte det får ett enda långt anfall mot sig och då håller det inte.

Matcherna spelas 10 november på Friends Arena och 13 november på San Siro i Milano.