Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här är Göteborgslagens kvartsfinaler i Svenska cupen

IFK Göteborg ställs mot ärkerivalen Malmö FF, Häcken får bege sig till huvudstaden för att möta Djurgården och Gais kommer få ta sig ann Europacup-succén Östersund.
Detta stod klart efter att lottningen till Svenska cupens kvartsfinal ägt rum.
– Vad ska man säga mer än att det är minus 30 där uppe, säger Gais tränare Bosko Orovic.

Malmö FF-IFK Göteborg, alltså. Ett tungviktsmöte i kvartsfinalen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är bara bra lag vidare i cupen. Vi får de regerande svenska mästarna, det blir en bra värdemätare. Men det är som den gamla klyschan säger: "Ska du vinna cupen måste du slå alla lag". Då kan vi lika väl möta de regerande svenska mästarna redan i kvartsfinalen, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi.

"Tror inte man kan vara varken nöjd eller missnöjd"

För Häcken väntar alltså Djurgården på bortaplan. Den matchen kommer spelas måndagen den 12:e mars.

– Det kommer krävas en oerhörd jobbinsats och en väldig defensiv. Djurgården har gjort mycket mål, säger tränaren Andreas Alm.

Är du nöjd med lottningen?

– Lottning är lottning, jag tror inte man kan vara varken nöjd eller missnöjd. Det blir vad det blir. Djurgården har varit vassa i sitt gruppspel, liksom de övriga lagen. Vi går för att vinna hela cupen.

Gais åker till jämtland

Gais har skrällt sig till kvartsfinal i Svenska cupen och är enda Superettanklubb som är kvar bland de sista åtta lagen. Efter söndagens lottning står det klart att regerande mästarna Östersund, på bortaplan, väntar i kvartsfinal.

– Vad ska man säga mer än att det är minus 30 där uppe? Jag hade gärna sett att vi fick något lag som ligger lite närmre, men det ska bli väldigt roligt att möta ett så bra motstånd, säger Gais tränare Bosko Orovic.

Gais har i gruppspelet av Svenska cupen besegrat Elfsborg och spelat oavgjort mot Hammarby, men nu väntar alltså ännu tuffare motstånd.

– Vi har visat att vi kan och det är viktigt. Vi åker dit som en outsider och det är mycket som ska stämma, men vi har en tro på oss själva och ska ge det ett försök.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.