1/12

Här är fotbollens 11 största transferfynd

En fotbollsspelares prislapp är ingen given indikator för hur det kommer att gå i en ny klubb. Fotbollshistorien är full av dyra floppar, men det finns också en hel del stjärnor som har levererat bra mycket mer än det som förväntades.

Övergångssummorna i fotbollens värld är galna och i sommarens transferfönster lär det göras flera gigantiska affärer. Men om även om du håller på ett lag som inte backas upp av en stenrik shejk, eller av stormrika kineser, finns chansen att knyta till sig högklassiga spelare.

En av Sveriges bästa spelare genom tiderna, Henrik Larsson, är ett bra exempel på vad en smart affär kan göra för en klubb.

Läs även: Transfermissarna klubbarna aldrig glömmer

Celtic betalade bara 650 000 pund, drygt sju miljoner svenska kronor, för skåningen när han hämtades från Feyenoord 1997. Då hade lokalkonkurrenten Rangers vunnit ligan nio säsonger i rad, men med Larsson i laget vände lyckan.

Svensken stannade i klubben fram till 2004, när han skrev på för Barcelona. Under tiden i Skottland hann Larsson bli Celtics tredje bäste målskytt genom tiderna (med 242 fullträffar) och hjälpte klubben till flera titlar.

Läs även: 22 otroliga draftfynd – Henrik Lundqvist ett av de största

Trots Larssons enorma succé i Glasgow finns det ännu större transferfynd. Ettan på listan i bildspelet högst upp i artikeln har en otrolig meritlista och Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson har kallat honom för århundradets fynd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.