Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/26

Här är de största stjärnorna i U21-EM i Polen

U21-EM i fotboll har växt – den här sommaren gör tolv lag upp i mästerkapet i Polen. Och stjärnorna i många. Flera av spelarna är redan etablerade i Europas största ligor och en av dem gjorde mål i vårens final i Champions League.

Sverige överraskade och vann U21-EM 2015. Håkan Ericson lyckades bygga en stark lagmaskin, toppat med profilen John Guidetti och succéförsvararen Victor Nilsson Lindelöf.

Någon vecka före turneringen var VNL reserv, men en skada på Emil Krafth gjorde att han fick chansen. Och nu tillhör han det svenska A-landslaget och Manchester United – en fantastisk resa på knappt två år.

LÄS OCKSÅ: Här är de största talangerna i Allsvenskan 2017

Om Sverige ska återupprepa bedriften och vinna guld även i Polen krävs det att någon – helst flera – spelare "gör en VNL". Flera av de andra länderna har på pappret starkare lag och stjärnorna är många i Italien, Spanien och Tyskland.

Även Portugal har en spännande trupp, med Renato Sanches som det stora affischnamnet. 

LÄS OCKSÅ: Spelarna som ökat mest i värde under säsongen

U21-EM inleds fredagen den 16 juni och finalen spelas den 30 juni. I bildspelet högst upp i artikeln finns 25 av mästerskapets starkast lysande stjärnor, på förhand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.