Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/23

Här är de största stjärnorna i Afrikanska mästerskapen

Den 31:a upplagan av Afrikanska mästerskapen i fotboll pågår i Gabon. I bildspelet ovan har vi listat de största stjärnorna i turneringen.

Elfenbenskusten vann 2015 och det regerande mästarlaget har ett starkt lag på plats i Gabon. Bröderna Yaya och Kolo Touré har sagt hej då till landslaget, men nya stjärnor är redan på plats.

Atalantas 20-åring Franck Kessie uppges vara aktuell för en flytt till Premier League. Chelsea och Liverpool uppges följa den talangfulle mittfältaren. Och slutet av förra året fick förbundskaptenen Michel Dussuyer ett glädjebesked: Wilfried Zaha byter England mot Elfenbenskusten.

Den 24-årige Crystal Palace-yttern har gjort två landskamper för England. Men när han petades av Gareth Southgate bestämde han sig.

– Jag har gjort mitt val, nu vill jag spela med Elfenbenskusten. Det känns helt rätt. Jag är stolt över att representera mitt land, och spela i ett landslag som alltid är fullt av talang, säger Zaha enligt Metro.

I bildspelet ovan har vi samlat stjärnorna du inte får missa. Både Kessie och Zaha är med, men ivorianerna har en bit upp till mästerskapets största profiler.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.