Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här är de blågula nycklarna ikväll

GP-sportens Mattias Balkander ser blågula möjligheter i kväll i VM-kvalmötet med Frankrike. Nyckespelaren: Robin Olsén.

Har Sverige verkligen en chans mot det franska laget?
- Absolut, även om Frankrike är skyhöga favoriter. Frankrike visade – med samma spelare – under EM att de inte är ett självspelande piano. De har många bra spelare, med ett varierat anfallsspel, dock utan målgaranti. Det finns alltid en möjlighet. Det skall Sverige visa ikväll.  

Vilken startelva tror du på?
- Oavsett startelva är det viktigt att Albin Ekdal spelar. Vi behöver hans kvaliteter att hålla i boll och vända spel. Det vi snackar mest om nu är om Marcus Rohdén eller Jimmy Durmaz skal spela till höger. Olsen - Krafth, VNL, Granqvist, Augustinsson – Durmaz, Ekdal, Johansson, Forsberg - Toivonen, Guidetti. 

Vad är framgångsreceptet för Sverige i kväll?
- Att hålla ut första kvarten. Att hålla i bollen efter bollvinst i mer än fem passningar på raken. Ett kompakt försvarsspel. Tro. Mod. Och effektiva anfallare. 

Vem ser du som den enskilt viktigaste spelaren i det svenska laget?
- Robin Olsen. Håller han nollan har vi gjort en fantastisk match. 

Hur ser det svenska publiktrycket ut, hur många svenska supportrar är på plats?
- Enligt uppgift i går är 800 av 3500 biljetter utnyttjade. Många verkar ha fått nog av Paris efter EM, plus att det är november. Jag kan försäkra att de har missat en fantastisk och solig höstdag i Paris i dag.  

Om det blir seger så har ju den svenska VM-kvalstarten varit riktigt bra, men hur vill du summera förbundskapten Janne Anderssons VM-kvalmatcher vid en förlust?
- Sju poäng på tre matcher är bra, sju poäng på fyra matcher är också okej. Med tanke på att det bara är ett lag som går direkt till VM hade det inte gjort ont med en poäng här. Janne har gjort det bra och är på god väg att skapa något nytt, hållbart, säger GP-sportens fotbollskrönikör Mattias Balkander.