Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är damernas OS-trupp till Tokyo 2020

När Peter Gerhardsson presenterade truppen till sommarens OS i Tokyo fanns fyra Häcken-spelare med. Dock saknades tre gulsvarta namn som nyligen varit aktuella, bland andra Johanna Rytting Kaneryd.
– Det är en av spelarna som gjort det väldigt bra. Det enkla svaret är att det är en konkurrenssituation, förklarade förbundskaptenen.

Inför den sista landslagssamlingen innan OS fanns hela sju Häcken-spelare med på Peter Gerhardssons lista:

Jennifer Falk, som fått förtroende i Hedvig Lindahls skadefrånvaro, Emma Kullberg, Johanna Rytting Kaneryd, Filippa Curmark, Filippa Angeldahl, Julia Zigiotti Olme och Stina Blackstenius.

Inför OS-uttagningen var samtliga aktuella igen, vissa mer än andra.

När förbundskapten Gerhardsson rabblat upp de 18 spelare som får följa med till Tokyo så fanns Jennifer Falk, Emma Kullberg, Filippa Angeldahl och Stina Blackstenius med på listan.

Julia Zigiotti Olme, som årdrog sig en skada nyligen, samt Filippa Curmark coh Johanna Rytting Kaneryd fanns inte med, inte heller på listan över reserver som istället inkluderade de två Häcken-bekantingarna Julia Roddar och Rebecka Blomqvist.

Peter Gerhardsson fick specifikt kommentera Rytting Kaneryds frånvaro.

– Det är en av spelarna som gjort det väldigt bra. Det enkla svaret är att det är en konkurrenssituation. Utan att gå in för mycket på detaljer så har konkurrenssituationen vägt till nackdel för Johanna, säger Gerhardsson.

Saknades gjorde även Elin Rubensson, Nilla Fischer och Linda Sembrant som alla var med i laget som tog VM-brons i Frankrike 2019.

Fakta: Sveriges OS-trupp

Målvakter:

Jennifer Falk, Hedvig Lindahl

Försvarare

Jonna Andersson, Nathalie Björn, Magdalena Eriksson, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Emma Kullberg

Mittfältare/Anfallare:

Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Hanna Bennison, Stina Blackstenius, Lina Hurtig, Sofia Jakobsson, Madelen Janogy, Fridolina Rolfö, Olivia Schough, Caroline Seger

Reserver:

Zecira Musovic, Julia Roddar, Rebecka Blomqvist, Anna Anvegård

Damlandslaget kommer tillika herrlandslagets EM-uppladdning samlas i Göteborg inför avresan till Japan den 12 juli.

Sverige har lottats i samma grupp som USA, Australien och Nya Zeeland och inleder med ett stekhett möte mot USA 21 juli klockan 17:30.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.