Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här är Blåvitts nya samarbetsklubb

Efter att ha Utsikten trillade ur superettan har IFK Göteborg letat efter en ny samarbetsklubb i superettan. Nu är det klart att det blir IK Sirius som blir ny samarbetspartner åt Blåvitt. – Det är en intressant klubb så länge de ligger kvar i superettan, säger sportchef Mats Gren.

Under fjolåret hade IFK Göteborg ett samarbete med Utsikten där spelare som behövde matchning fick chansen att spela i superettan hos Frölundaklubben.

När Utsikten trillade ner i division 1 så förlängdes inte samarbetet. Sedan dess har Blåvitt varit på jakt efter en ny klubb att samarbeta med och nu har man funnit den. Det blir IK Sirius från Uppsala som blir ny partner till Blåvitt, något Fotbollskanalen var första att rapportera om.

– Vi har fått några spelare från Sirius tidigare och det är en intressant klubb så länge de ligger kvar i superettan. Går de upp i allsvenskan så kan vi inte ha det samarbetet, säger Blåvitts sportchef Mats Gren till GP.

När Blåvitt hade avtal med Utsikten sades en av fördelarna vara närheten där spelare kunde växla fram och tillbaka mellan klubbarna. Något som försvinner med den nya samarbetspartnern.

– Det är alltid bättre när det är i närheten. Men vi vill gärna ha en klubb i superettan, steget en division längre ner kan vara bra för vissa spelare men det är många också som tycker att ska de lånas ut så ska det vara till superettan. Så det viktigaste för oss var att hitta en klubb i superettan, säger Gren.

Har ni letat aktivt efter en klubb sedan Utsikten åkte ur?

– Aktivt och aktivt. Lite grann har vi självklart tittat men sedan är det alltid svårt med samarbeten, det är aldrig en lätt sak. Om det kommer någon spelare till en klubb och spelare och sedan försvinner, om vi till exempel säger att vi vill ha tillbaka honom så är det aldrig en lätt sak.

Under tisdagen blev det klart att Oscar Kindlund lånas ut från Blåvitt till Sirius. Nu ser Blåvitt över i fall fler ska följa i Kindlunds spår.

– Vi ska inte tunna ur vår trupp för mycket, varken U19 eller A-truppen. Men det är saker vi tittar på självklart. I bland är det viktigt att få matcher på så hög nivå som möjligt för att utvecklas, säger Mats Gren.

Utöver att era spelare kan gå dit för att få speltid, finns det någon ytterligare vinning för er?

– Njaa... när man inleder ett samarbete så blir det självklart också att unga spelare som är hos dem ska tycka att IFK Göteborg kan vara ett intressant alternativt.