Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Här är 10 blåvita jubel mot Malmö FF på 2000-talet

IFK Göteborgs senaste seger mot Malmö FF i allsvenskan fixades den 27 september 2012. En evighet sedan för alla med ett Blåvitt hjärta. Men glöm inte att 2000-talet även har bjudit på en hel del kul mot rivalen från Skåne.

Kommer ni ihåg den senaste segern mot Malmö FF i allsvenskan? Skåningarna fick en drömstart på höstmatchen 2012, och tog ledningen redan i den första minuten. Men Blåvitt lyckades vända – trots den mardrömslika starten.

Tobias Hysén kvitterade och Hannes Stiller gjorde 2–1 – båda målen kom i den första halvleken. Resultatet stod sig hela vägen fram till domare Martin Strömbergssons slutsignal.

Sedan dess har fyra allsvenska säsonger spelats utan att IFK Göteborg har besegrat MFF. En blytung lång svit av oavgjorda matcher och förluster.

Läs även: Så slutar allsvenskan – enligt GP:s reportrar

Läs även: Här är allsvenskans 30 bästa nyförvärv 2017

Med ett lite längre perspektiv finns det betydligt mer att glädjas över, sett med blåvit glasögon. Flera matcher på 2000-talet har slutat med överlägsna segrar, och så sent som 2013 såg Sam Larsson till att Malmöspelarna fick lämna Ullevi med sänkta huvuden.

Allsvenskan 2017 inleds på lördagen. Då har IFK Göteborg chansen att vinna mot Malmö FF och bryta den långa sviten av segerlösa matcher.

I bildspelet ovan har GP-sporten samlat tio "goa" resultat för IFK Göteborg mot Malmö FF på 2000-talet.

Läs även: Här är de största talangerna i Allsvenskan 2017