Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Häckenspelaren drog av korsbandet

Jasmin Sudic missar hela säsongen. Det står klart sedan Häcken-spelaren genomgått en undersökning på måndagen och fått beskedet att ena korsbandet gått av. Det är Sudic fjärde korsbandsskada i karriären.

Först Alexander Faltsetas. Sedan Jasmin Sudic och Gustav Engvall. Och i andra halvlek Gustav Berggren, Kari Arkivuo, Johanni Ojala och Alexander Farnerud. Häckens mållösa match mot Djurgården på söndagen handlade nästan bara om skador.

De tre första, alla i första halvlek, var knärelaterade. Faltsetas skada uppkom redan efter två minuter efter en duell med Kevin Walker. Sedan smällde en bolltittande Gustav Engvall in i Jasmin Sudic – och båda fick lämna Bravida arena.

Många skador

Gustav Berggren fick i en närkamp en smäll precis över knäet och tvingades även han byta. Talangens skada är dock av det lindrigare laget, troligtvis en blödning eller en lårkaka.

Och för nyförvärvet Juhani Ojala blev seriedebuten i allsvenskan tuff. Redan efter någon minut på konstgräset stukade han en fot – men kunde spela vidare. Han är svullen men förväntas vara aktuell för söndagens match.

Varken han eller Alexander Farnerud, som också fick en smäll mot Djurgården, lär dock missa Sundsvall.

"Det är en underlig match"

Dagen efter den märkliga matchen på Hisingen präglades Häckens dag av skadeundersökningar. Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas genomgick magnetröntgen och kommer inte spela på söndag mot Gif Sundsvall, vilket tränaren Mikael Stahre bekräftade för GP. Kari Arkivuo kommer genomgå slätröntgen - och är fortsatt tveksam till nästa match.

– Det är en underlig match. Vi ska åka i väg nu så får vi se vad det är, sa Alexander Faltsetas.

Hur kändes det att kliva av?

– Det är aldrig kul att gå av. Det är inte min natur att göra det så det var nog bra att de tog det beslutet åt mig. Det gjorde lite halvont men jag är inte den som går av. Som jag sa: det var rätt beslut.

Beskedet: Judic missar hela säsongen

Vid 13:30-tiden på måndagen kom beskedet via Häckens hemsida att asmin Sudic har en främre korsbandsskada och en inre sidoledbandsskada i vänster knä och att han kommer att opereras.

– En normal rehab efter operation av en korsbandsskada är cirka sex till åtta månader, säger sjukgymnast Johan Sandberg till BK Häckens hemsida.

Den 26-årige mittbacken har tidigare haft tre korsbandsskador i höger knä och måndagens besked innebär att Judic missar hela säsongen.

Faltsetas borta sex till åtta veckor

Även Alexander Faltsetas fick ett tufft besked efter undersökningen. Han har en inre sidoledbandsskada och väntas bli borta från spel i sex till åtta veckor. 

– För Faltsetas krävs ingen operation utan vi påbörjar rehabilitering direkt. Vi räknar med att han är tillbaka efter uppehållet i juni, säger Johan Sandberg.

Abrahamsson på väg tillbaka

Men i skademörkret sprider Peter Abrahamsson och Mohammed Abubakari lite ljus. Båda ser ut att vara i speldugligt skick på söndag. 

– Jag tror Abubakaris chanser är stora. Vi räknar med honom. Peter Abrahamsson räknar vi också med, säger sjukgymnasten Patrik Ghazarian. 

– Jag hoppas kunna gå på det senare i veckan och blir det inte några bakslag så ska det nog vara lugnt. Jag hoppas vara redo till söndag, säger Abrahamsson.

Hur har det varit att missa säsongsstarten?

– Jättetråkigt. Det har gått en vecka men känts som längre. Man var hungrig inför premiären så skadan kom olägligt. 

Vad var det som hände när du skadade dig?

– Det var ett vanligt utkast på träningen dagen innan AIK. Det nöp till i sidan. Vi konstaterade att det var en bristning kring revbenen. Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. 

Hur ser du på matchen mot Djurgården, med alla skador i åtanke?

– Man lider med de som drabbas. Det blir lite hackigt och ryckigt. Vi krigar och står upp jättebra för varandra. Jag tror inte jag har varit med om något liknande skademässigt tidigare. Det var väldigt mycket i går. Det var inga fula dueller utan det var mer otur att det blev som det blev.