Julia Zigiotti Olme under den senaste landslagssamlingen för Sverige, den 13 juni under en träning.
Julia Zigiotti Olme under den senaste landslagssamlingen för Sverige, den 13 juni under en träning. Bild: SUVAD MRKONJIC

Häckenspelare bortvalda av Peter Gerhardsson

OS har varit målet med säsongen. Men en knäskada sätter stopp för Julia Zigiotti Olmes, 23, OS-resa till Tokyo.
– Det är en tuff period just nu, säger Häckenspelaren.

ANNONS
|

I matcherna mot Australien och Norge inför OS-uttagningen fanns hela sju Häckenspelare med i Peter Gerhardssons landslag.

I OS-truppen får dock endast 18 spelare ingå, till skillnad från den 25 spelare som kallades inför matcherna tidigare i juni.

När Sverige nu förbereder sig inför avresa till Japan har förbundskaptenen plockat bort tre av de Häckenspelare som tidigare var uttagna.

Mittfältskreatören Julia Zigiotti Olme som dragits med en lättare knäskada inför uttagningen och inte medverkat i Häckens senaste matcher får följa mästerskapet från soffan.

– Jag har pratat med Peter (Gerhardsson). Det är klart knäet har påverkat mina chanser. Jag hade ju även problem i början av året med mina höfter. Det är en liten trupp och det är tight med matcher. Då är det svårt att ta med en skadad spelare, säger Julia Zigiotti Olme.

ANNONS

LÄS MER:Här är damernas OS-trupp till Tokyo 2020

För Julia Zigiotti Olme har OS varit en morot under säsongen men nu får hon istället ställa in sig på att rehab för att vara tillbaka på Bravida arena igen.

– Det är väl klart att man alltid drömt om att spela ett OS. Det var ett av målen för i år. Så det är en tuff period just nu. Men jag är fortfarande ung och det kommer förhoppningsvis fler chanser.

Fyra Häckenspelare är ändå med i truppen, vad säger du om de som får chansen att följa med till Japan?

– Det är jättekul för dem, jag har känt alla väldigt länge och de har verkligen förtjänat platsen. Man är lite stolt över allihopa, säger Julia Zigiotti Olme.

Filippa Curmark och Johnna Rytting Kaneryd som båda startade seriefinalen mot Rosengård och var uttagna i truppen tidigare i juni får stanna hemma även de.

– Jag känner att det är orättvist. Men det är upp till dem i landslagsledningen. Det är de som väljer vilka spelare de vill ha med, säger Johanna Rytting Kaneryd till Sportbladet.

Häcken-spelare uttagna i OS-truppen

Jennifer Falk

Emma Kullberg

Filippa Angeldahl

Stina Blackstenius

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS