Häckens kapten Rasmus Lindgren under förlusten mot Djurgården.
Häckens kapten Rasmus Lindgren under förlusten mot Djurgården. Bild: JESPER ZERMAN

Häckens tunga svit: Segerlöst på bortaplan

Häcken förlorade borta mot Djurgården under lördagen. I och med resultatet är laget fortsatt vinstlöst på bortaplan i årets allsvenska. På sex matcher har de kryssat fyra, och förlorat två.
– Vi ska utveckla vårt spel både på bortaplan och hemmaplan, och då kommer vi ta den där segern, säger Rasmus Lindgren.

ANNONS

Häcken var stundtals riktigt bra under matchen mot Djurgården. Trots det blev det en ny vinstlös match på bortaplan.

En konstig match, enligt lagets kapten Rasmus Lindgren.

– Det blir en match där vi spelar ganska bra under första 25. Sen ger vi de ett mål, och sen kvitterar vi. I princip det sista som händer i den första halvleken är att de gör mål. Den är tung. Sen det första som händer i den andra halvleken är att de gör mål igen. Då är det också tungt. Efter det har vi inte kraft nog att komma tillbaka, säger Lindgren.

ANNONS

I och med att det inte blev en vinst, betyder det att Häcken inte vunnit på bortaplan i årets allsvenska.

Vad tror du att det beror på?

– Ja, du. I de andra matcherna har det känts som att vi varit med i matcherna, det är vi i dag också i den första halvleken. I den andra halvleken orkar vi inte riktigt. Jag vet inte. Vi lyckas inte sätta dit våra chanser, och sen är vi för dåliga i vårt eget straffområde, säger Lindgren.

”Jag är inte orolig”

Faktum är att laget inte vunnit på bortaplan sedan den 19 oktober 2019. Då med 2–0 på Olympia i Helsingborg.

– Ja, men allsvenskan slutade i november och sen började den igen i för en och en halv månad sen. Så sätt är det bara två månader. Man kan inte lura folk på det viset. Det är två månader av allsvenskt spel, och inte tio månader som man kan få det till, säger Lindgren.

En poäng, förvisso.

Oavsett är det en tydlig skillnad för laget, som bjudit på många fina resultat på hemmaplan.

Vad är det ni behöver förbättra för att lyckas ta en efterlängtad bortavinst?

– Vi behöver utveckla vårt eget spel, och det tycker jag att vi gör. Då kommer segrarna komma. Det finns ingenting om att vi ska fokusera på att göra någonting annorlunda på bortaplan än hemmaplan. Vi ska utveckla vårt spel både på bortaplan och hemmaplan, och då kommer vi ta den där segern. Det är jag inte orolig alls för, säger Lindgren.

ANNONS

Fakta: Häckens resultat på bortaplan i allsvenskan 2020

Falkenbergs FF, 1–1

IK Sirius, 2–2

Örebro SK, 0–0

Mjällby AIF, 1–3

Östersunds FK, 2–2

Djurgårdens IF, 1–3

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS