Häckens tunga bortasvit fortsätter - föll borta mot Djurgården

Häcken såg länge ut att gå mot en poäng borta mot Djurgården, men inhoppande Aliou Badji avgjorde på tilläggstid. Djurgården vann med 2-1 mot ett Häcken som fortsatt bara har en bortaseger i årets allsvenska.
– Det känns surt att det blir som det blir. Jag tycker att vi är värda en poäng, säger Peter Abrahamsson efter matchen.

ANNONS
|

Häcken kom till spel mot Djurgården med bara en bortavinst den här säsongen, men laget fick en kanonstart på matchen när Paulinho kunde sätta 0–1 efter en kvart.

Målet var Paulinhos nionde för säsongen vilket betyder att brassen toppar skytteligan i allsvenskan.

Efter målet var det mest Djurgården.

Kerim Mrabti dribblade sig igenom Häckenförsvaret och sköt men Peter Abrahamsson svarade för en jätteräddning.

Dzenis Kozica träffade ribban en stund senare och i slutet av halvleken fick Jonathan Ring fritt skottläge, men Abramsson stod på nytt för en kanonräddning.

– När man möter Djurgården på bortaplan brukar man få lite att pyssla med, säger Häckens målvakt Peter Abrahamsson.

ANNONS

LÄS MER:Andreas Alm rasar efter Olssons strypgrepp

"Det känns surt"

På den efterföljande hörnan kom dock Djurgårdens kvittering. Efter en tilltrasslad situation hamnade bollen hos Jacob Une Larsson som knorrade in 1-1.

Den andra halvleken blev inte lika händelserik och det såg länge ut att gå mot oavgjort, men med bara minuten kvar att spela kunde inhoppande Aliou Badji avgöra för Djurgården.

– Jag tycker att den första halvleken av oss är bra och sedan inleder vi den andra helt okej, men Djurgården tar över på slutet.

– Det känns surt att det blir som det blir. Jag tycker att vi var värda en poäng. Vi spelar bra och tar bort mycket av deras styrkor, men det är aldrig kul att förlora en match i slutskedet.

LÄS MER:Så bra var Häcken-spelarna mot Djurgården

"Matcher lever sitt eget liv"

Förlusten innebar att Häcken endast har vunnit en av åtta bortamatcher den här säsongen.

– Ja, det verkar ju vara så. Det är inget vi har pratat om, men det är så det har blivit.

Abrahamsson tror inte att Häckens bortafacit spelade in i att Djurgården kunde avgöra på tilläggstid.

– Nej, det tror jag inte. Det är inget man tänker på när man spelar. Man tänker inte "fan vi har det jobbigt på bortaplan".

– Matcher lever sitt eget liv bara.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS