Häckens tunga besked: Stjärnan långtidsskadad

BK Häcken har drabbats av ett tungt avbräck. Anfallsstjärnan Alhassan Kamara kommer på grund av ett "hopparknä" bli borta från spel i åtta veckor. – Vi ger rehab en chans för att undvika operation, säger sjukgymnasten Patrik Ghazarian till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Alhassan "Crespo" Kamara har varit en av Häckens mest tongivande spelare under vårsäsongen. Med fem fullträffar på tolv matcher stod anfallaren för nästan hälften av lagets totala målskörd innan sommaruppehållet. När säsongen kickade igång på nytt för Häcken med omstart hemma mot Hammarby på måndagskvällen saknades dock anfallaren på grund av en överbelastningsskada av knäskålen, ett så kallat"hopparknä".

Och nu står det klart att frånvaron kommer sträcka sig längre än bara över en match. 24-åringen har dragits med problemen under våren, men den senaste tiden har skadan förvärrats. Klubbens medicinska team har därför beslutat att "Crespo" måste vila och rehabilitera knät de kommande åtta veckorna.

ANNONS

– Vi ger rehab en chans för att undvika operation, säger sjukgymnasten Patrik Ghazarian till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Vi följer det noggrant och hoppas att den här planen fungerar så att han snart är tillbaka på fotbollsplanen igen.

Andersson väntar på besked

Även Häckens högerback Joel Andersson besväras av ett skadat knä. Efter en situation i den första halvleken i mötet med Hammarby tvingades försvararen kliva av. Under tisdagen undersöktes Andersson – och på onsdagen kommer han få svar om hur allvarlig knäskadan är.

– Jag har inte haft ont på hela dagen, smärtan gick över väldigt fort, vi är förhoppningsfulla, men vi får se, säger Andersson till GP på tisdagskvällen.

ANNONS