Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Liam Mekic i BK Häckens och länslagets tröja. Nu lämnar talangen för spel i Italien. Bild: Bildbyrån
Liam Mekic i BK Häckens och länslagets tröja. Nu lämnar talangen för spel i Italien. Bild: Bildbyrån

Häckens talang klar för Serie A-klubb

BK Häckens jättetalang Liam Mekic lämnar Hisingen. 16-åringen är klar för den italienska Serie A-klubben SPAL. Något han bekräftar för sajten Ungdomsfotboll.se.
– Jag kände att det är dags att ta ett nytt kliv i min karriär och jag tyckte SPAL såg ut att vara en bra klubb för min utveckling, säger Mekic till sajten.

Liam Mekic är en av landets största talanger i sin åldergrupp. 16-åringen blev nyligen uttagen till P04-landslagets träningsläger på Bosön (som en av 66 spelare) och har varit en viktig pjäs i BK Häckens P17-lag.

Men nu står det klart att han lämnar. Fotbolltransfers.com var först med att rapportera om Mekic utlandsflytt och sedan har även sajten Ungdomsfotboll.se kunnat bekräfta att Liam Mekic lämnar Hisingen. Han är nämligen klar för Serie A-klubben SPAL.

– Jag kände att det är dags att ta ett nytt kliv i min karriär och jag tyckte SPAL såg ut att vara en bra klubb för min utveckling. Det känns bra såklart , detta är något jag vill hålla på med och tror att jag har större chans att lyckas i Italien än vad jag har i Sverige, säger Liam Mekic till Ungdomsfotboll.se.

”Tufft att flytta från familjen”

Mekic kommer i första hand att kliva in i SPAL:s P16/17-lag. Klubbens a-lag ligger i skrivande stund på jumboplatsen i Serie A efter att endast mäktat med fem segrar på 35 matcher.

Liam Mekic motiverar beslutet att, redan nu, lämna Sverige för spel utomlands som något han måste göra för att ta de kliv han vill som fotbollsspelare.

– Mina förväntningar är bara att utvecklas som fotbollsspelare men även mentalt och hjälpa SPAL att vinna. Det kommer såklart bli tufft att flytta från familj och vänner i tidig ålder. Men jag tror detta är ett kliv jag måste göra om jag vill lyckas, säger Mekic till Ungdomsfotboll.se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.