Häckens supertalang gör comeback

Efter ett års frånvaro gör Kevin Ackermann comeback. Under fredagens match mot Ljungskile, en match som GP sänder, är supertalangen med i för BK Häckens trupp.

ANNONS
|

Det har varit en omskakande och turbulent period för den nu 18-årige mittfältaren. Kevin Ackermann spåddes en lysande framtid och var på väg ut i proffslivet när allting vändes upp och ner.

Flytten från Häcken till italienska storklubben Fiorentina stoppades efter en läkarundersökning där man upptäckte ett hjärtfel så allvarligt att man ansåg att han inte skulle kunna spela fotboll längre.

– Det var som att han slog mig i hjärtat. Greppade tag i hjärtat och drog ut det. De orden tog ifrån mig mitt liv. Jag är fotbollsspelaren Kevin. Jag känner inte den andra Kevin så bra, han finns inte, berättade Ackermann i en lång intervju på Häckens hemsida.

ANNONS

LÄS MER: Ackermann berättar om hjärtproblemen

Redo för comeback

Men efter en ny läkarundersökning och en operation i april har det stått klart att talangen skulle kunna återvända till fotbollsplanen.

I början av augusti tränade han för första gången sedan operationen.

– Det var en sten som släppte från bröstet. Jag har saknat att vara däruppe, jag har saknat rutinerna, sa han då.

Nu tar han ännu ett nytt kliv i återkomsten. För när Häcken möter Ljungskile på fredag, en match som GP direktsänder, finns Ackermann med i Andreas Alms trupp.

LÄS MER: Se mötet mellan Häcken och Ljungskile

ANNONS