Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Häckens Rosa Kafaji i tårar inför stormötet

Rosa Kafaji gjorde nyligen comeback efter benbrottet i vintras.
Under tisdagens träning, inför Champions League-kvalet mot PSG, lämnade hon i tårar.
– Det uppstår smärta ibland i hennes underben och det vet vi om, säger tränare Robert Vilahamn.

Det var sex minuter in på träningsmatchen mot Lidköping, i samband med att Rosa Kafaji sköt 1–0, som hon kolliderade med den utrusande målvakten Matilda Haglund och blev liggandes kvar på planen där hon skrek ut sin smärta över Bravida Arena.

Strax därpå fördes Kafaji med ambulans till sjukhus, och dagen efter kom beskedet: benbrott, operation och 10-12 månaders rehabilitering.

– I början kunde jag inte ta in det. Jag behövde smälta det. Men sedan efter att jag legat med benet i högläge i soffan ett par veckor – så oskönt – så insåg jag att ”okej, jag har skadat mig på riktigt”, sa hon till GP om tiden efter skadan.

Kafaji i tårar inför stormötet

Under tisdagen tränade Häcken, på Bravida arena, Champions League-kvalreturen mot PSG. Rosa Kafaji tränade då inte fullt ut och efter träningen satt hon på planen och hade ett långt samtal med Robert Vilahamn.

Superlöftet, som alltså gjorde comeback i början av september, lämnade sen Bravida arena i tårar och avböjde att prata med media. Vilahamn kunde dock ge ett lugnande besked.

– Hon håller på att komma tillbaka från sin stora operation och skada. Då uppstår det smärta ibland i hennes underben och det vet vi om, det är därför vi hela tiden försöker matcha henne i rätt fas. Hon ligger lite före sin tidsplan egentligen, i dag var en dag då hon hade lite ondare.

Rosa Kafaji var med under delar av träningen. Bild: MATHIAS BERGELD
Rosa Kafaji var med under delar av träningen. Bild: MATHIAS BERGELD

Aktuell för spel mot PSG

Robert Vilahamn berättar att Kafaji till och med kan komma att spela hemma mot PSG imorgon (onsdag).

– Hon är fortfarande med i truppen och är eventuell möjlig att spela också faktiskt.

Han fortsätter:

– Det är mer hennes egen vilja att vara med hela tiden och hennes passion som gör att hon blir väldigt ledsen såklart. Hon är på rätt väg och följer en tidsplan.

Rosa Kafaji anslöt till Häcken inför säsongen. Hon var då den dyraste svenska fotbollsaffären någonsin på damsidan inom Sveriges gränser. Innan dess hade hon spelat i AIK och ansågs, då som nu, som en av Sveriges största talanger.

LÄS OCKSÅ: Häckens drag inför omstarten – kopiera Champions League-upplägget

LÄS OCKSÅ: Häckens jakt på Rosengård

LÄS OCKSÅ: Rosa Kafaji gjorde comeback när Häcken krossade Umeå

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.