Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Häckens Pauline Hammarlunds korsband av: ”Känns skit”

Pauline Hammarlunds skadehelvete fortsätter. Efter att ha tagit sig tillbaka efter inflammerade knäskålssenor och en krånglande menisk har landslagsanfallaren nu slitit av korsbandet men vägrar att ge upp.
– Det kommer ta tid att smälta det här, säger hon.

Hon vet hur det känns att få tunga skadebesked.

För 2018 missade Pauline Hammarlund nästan hela säsongen då knäskålssenorna blivit inflammerade. Ett år senare var det istället menisken som höll henne borta från spel.

Nu kom nästa bakslag.

LÄS MER: Häckens Beata Kollmats börjar se ljuset efter mörka tiden

För mot Eskilstuna United under lördagen tvingades hon kliva av i början av andra halvlek. Detta efter en vridning i knäet. Där och då trodde landslagsanfallaren inte att det skulle vara så allvarligt.

– Jag kände direkt att det var något som gick sönder i knät men jag var säker på att det var menisken igen. Jag körde ju ändå på i en halvtimme och hade jag inte gjort om jag vetat hur det var. Direkt efteråt sa de att korsbandet glappade men eftersom det inte gjorde så ont så skrattade jag nästan bort det. Jag trodde inte att det fanns en chans att det skulle vara korsbandet, säger hon.

LÄS MER: BK Häcken-ledningen stakar ut planerna för allsvensk dominans – i skidspåret

Mardrömsbeskedet för Hammarlund – korsbandet är av

Under måndagen gjorde hon en magnetröntgenundersökning och svaret kom omgående.

Korsbandet är av.

– Det är klart det känns skit. Det kommer att ta tid innan man smälter det här och riktigt fattar vad det är som har hänt. Jag var beredd på att jag skulle vara borta ett tag men inte på det här sättet, säger hon och fortsätter:

– Man undrar ju vad meningen är med de här jäkla knäna som jag har haft problem med. Det känns tufft att inte få vara skadefri över en längre period men jag har klarat det här förut och jag ska ge mig fan på att ta mig tillbaka.

Det fanns inga tankar på att skita i det?

– Nej, verkligen inte. Jag ska ta mig tillbaka. Jag tänker inte sluta på grund av något sådant här. Jag ska ta mig tillbaka, det finns inte något annat.

LÄS MER: Pauline Hammarlund kunde ha satsat på hockeyn – valde fotbollen

Hammarlund om lagkamraternas stöd: ”Varit fantastiska”

Nu väntar en operation och därefter många månaders rehabilitering. Nu får 27-åringen istället ta sikte på nästa säsong. För Pauline Hammarlund finns det dock ett ljus i tunneln.

Nämligen hennes historik med skadorna.

Något som hon hoppas ska hjälpa henne nu.

– Jag har ju tagit mig igenom det förut och det kan jag ha i ryggen. Jag vet ju att jag har disciplinen och det är bara att plocka fram den igen. Nu måste jag få ner svullnaden och det blir att sitta mycket på cykeln och få upp rörligheten och behålla så mycket styrka det bara går inför operationen, säger hon.

Hur har stödet varit efter beskedet?

– Klubben har varit superbra med snabb hjälp och lagkamraterna har varit fantastiska. Jag berättade för dem igår kväll och det är tyvärr många som varit med om samma skit och vet vad det handlar om. Det är ju nu man behöver stödet som mest för att ta sig igenom den första jobbiga tiden och smälta det här, säger hon och fortsätter:

– Det är ju nära och kära som blir viktigast nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.