Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Häcken-tränare Gerhardsson har ett hemligt vapen inför Europa League-kvalet.

Häckens hemliga Europa League-vapen

I den andra Europa League-kvalomgången får Häcken antingen möta nordirländska Linfield eller Cork City från Irland – och klubben har redan ett hemligt vapen på plats. – Jag känner en kille som vet allt om de här lagen. Han vet nog vad materialarna heter, säger tränare Peter Gerhardsson.

Tidigare i dag lottades de två första kvalomgångarna till Europa League. Häcken, som går in först i den andra rundan, kommer då att ställas mot vinnaren av dubbelmötet mellan Linfield från Nordirland och Cork City från Irland.
– En helt okej lottning skulle jag säga, menar tränare Peter Gerhardsson.

I kvalet till UEFA-cupen 2007/2008, då han ledde Helsingborg, mötte man irländska Drogheda United, som HIF då besegrade tämligen enkelt. Efter att sedan ha passerat gruppspelet åkte man ut mot PSV Eindhoven i sextondelsfinalen.
– Men då lärde jag känna en kille i Drogheda – Dermot McKenna. Vi har fortfarande kontakt – och han tänker jag ju använda mig av nu, berättar Gerhardsson.

Drogheda ligger norr om Dublin – och Cork en bit söder om den irländska huvudstaden, men enligt Häckentränaren är de geografiska förutsättningarna inga som helst problem för deras irländske superscout Dermot McKenna.
– Nej, den här killen vet allt om de här lagen. Han har stenkoll. Han vet nog vad materialarna heter, tror Gerhardsson, som gör sin sista säsong som tränare för de gulsvarta från Hisingen.

Nu höjs ju kraven på er betänkligt, Peter.
– Ja, jo, haha – men vi har goda förhoppningar om att ta oss vidare.

Gerhardsson berättar att man ändå kommer att åka på minst ett av mötena mellan Linfield och Cork City.
– Vi har ett sätt som vi jobbat på tidigare som vi tror på och som fungerat väl. Vi kommer fortsätta ungefär så nu också.

Hur bra koll har du själv på lagen i dagsläget?
– Ser man till de här två som vi kan få möta när vi kliver in i kvalet så vet jag att Cork ligger tvåa i ligan. Men vi ska som sagt bli desto mer pålästa framöver. Det känns tryggt.

Första mötet i den andra kvalomgången spelas den 14 juli med retur en vecka senare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.