Häckens Europa-dröm lever – trots utvisning

Häcken fortsätter att haka på i jakten på en Europaplats. Mot Kalmar FF blev det seger – trots en man mindre i en halvlek.

|

Det saknades det inte chanser för Häcken i den första halvleken mot Kalmar FF på Bravida Arena. Men Lucas Hägg Johansson lyckades hålla nollan i den första halvleken – mycket tack vare dålig skärpa från Paulinho som helt fri borde gjort mål.

Bästa chansen fick dock Joel Andersson som slog ett inlägg rätt i ribban.

Istället skulle Häcken drabbas av ett bakslag när Mohammed Abubakari blev utvisad efter ett slag i magen på Viktor Elm. Efter en stunds fundering drog Kaspar Sjöberg upp det röda kortet.

Paulinho skulle dock spräcka nollan och det efter att ha ramlat enkelt i straffområdet i duell med Mikael Dyrestam. Straffen tog brassen hand om själv och var iskall när han satte dit nionde fullträffen för säsongen.

Ett mål som fick fansen att skandera: ”Vi vill ha Palle kvar”.

De fick dock inte ha Paulinho kvar på plan särskilt länge till. Efter att han blivit stämplad av Melker Hallberg så tvingades han tillslut kasta in handduken och ersattes av Adam Andersson.

Trots en man mindre så skulle Häcken även göra 2–0. Det efter att Joel Andersson hittat Nasiru Mohammeds panna.

Efter segern är Häcken delad fyra i den allsvenska tabellen med Östersund. En poäng efter trean Djurgården som endast fick 0-0 hemma mot Jönköpings Södra och två poäng bakom andraplacerade AIK i kampen om kvalplatserna till Europa League – AIK har dock en match mindre spelad.