Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Häckens domarilska: "Det är fel beslut"

Nasiru Mohammed var fri med öppet mål. Då blåste domare Jonas Eriksson för hands – helt felaktigt menar Häcken-spelaren. – Det är fel beslut, säger han efter matchen.

Häcken ledde med 2–1 när en boll djupledsboll var på väg mot Nasiru Mohammed. Sirius backlinje var bortspelad och målvakten Joshua Wicks var enda hindret mellan målet och Mohammed. 

Bollen studsar på Häckens högerytters kropp och går förbi den utrusande Wicks. Mohammed har öppet mål. Då blåser Jonas Eriksson för hands. Samtidigt stod linjemannen på den sidan med ögonen mot situationen, utan någon spelare i vägen – och viftade inte för hands. 

Nasiru Mohammed menade att bollen tog i bröstet. Matchbilderna ger ghananen rätt. Om situationen hade släppts hade Häcken med stor sannolikhet gått upp till 3–1 och stängt matchen. Istället kvitterade Christer Gustafsson på tilläggstid. 

– Det är fel beslut. Det är fel, säger Nasiru Mohammed efter matchen. 

Hur ser du på situationen?

– Jag får en boll i luften som jag bröstar framför mig. Linjemannen såg bollen men tog inte beslutet, det var domaren som var bakom mig.

Påverkar det era möjligheter att vinna?

– Kanske. De kommer tillbaka men om vi hade gjort tre hade vi vunnit matchen. Det gav dem hopp, men det är så det är.

Jonas Eriksson var dock säker på sitt beslut. Häckens bänk höll inte med och stora delar av ledarstaben reste sig när Eriksson visslade i pipan.

– Jag vet inte om det var handboll på Nas när han rinner igenom, sa tränaren Mikael Stahre på presskonferensen efter matchen.