Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Häckens cupäventyr över: "Försökte skapa kaos"

De regerande mästarna från Hisingen är utslagna ur Svenska cupen. Östersund gjorde två tidiga mål och Häcken lyckades aldrig vända. – Vi tappar lugnet med bollen som vi brukar ha, säger Mikael Stahre.

Det var en intensiv, böljande och fartfylld semifinal i Svenska cupen och det var gästerna från Östersund som tog kommandot.  Efter bara fem minuter klev försvararen Tom Pettersson, tidigare i IFK Göteborg, fram på en hörna och nickade distinkt in 1–0.

– I 70 procent av alla matcher vinner det lag som gör första målet matchen. Det sätter tyvärr lite agendan för matchen, vi tappar lite kontroll rytm och lugnet med bollen som vi brukar ha. Vi spelade som om det var fem minuter kvar, säger Häckentränaren Mikael Stahre.

Tidigt i matchen skadade sig Alexander Faltsetas, vilket gjorde att Stahre fick ändra sin elva. Abubakari blev mittback och Paulinho kom in på mitten. Och Häcken skapade möjligheter framåt – dock utan att få till den viktiga kvitteringen. I stället: 2–0 till Östersund efter att Saman Ghoddos tryckt in ett pressat skott intill stolpen.

Då såg det tungt ut för Häcken, men hoppet tändes bara minuter senare när Alexander Farnerud slog ett inlägg till den kraftfulle Alhassan Kamar som nickade in 1–2.

"Vi försöker skapa kaos"

Den andra halvleken var en enda lång jakt på kvittering för Häcken, och chanser saknades verkligen inte. Mot slutet at matchen satsade man allt framåt – och blottade sig bakåt. Ghoddos kunde då göra avgörande 3–1.

– Vi går all in och försöker skapa kaos för att få in spelare i boxen. Då gör de 3-1, vilket ofta händer. Tråkigt att vi inte når hela vägen, men stort grattis till ÖFK, säger Mikael Stahre.

– Självklart är det tråkigt att förlora, men vi gör det mot ett bra lag.

En analys som nog de flesta skriver under på efter den heta semifinalen på Bravida Arena. Östersunds FK är därmed framme i sin historiska första final.

– Det var vår dag i dag. Det kunde gått åt vilket håll som helst. Jag är bara väldigt stolt över laget och klubben, säger ÖFK-tränare Graham Potter, som också hyllade sin motståndare.

– Det var en riktigt riktigt tuff match för oss, jag är säker på att det här laget kommer att utmana i toppen av allsvenskan, säger han om BK Häcken.